Mihailo Ristić (@RCCelta)
Mihailo Ristić (@RCCelta)

Selta je oduvek volela Srbe: Ristić oživljava karijeru u Vigu, a Benfika ga zamenila Bernatom

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 23:48

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde napustio Benfiku i potpisao trogodišnji ugovor na Balaidosu

Devedesetih godina boje Selte branili su fudbaleri poput Gorana Milojevića i Srđana Bajčetića, početkom 21. u Vigo su dolazili Goran Đorović, Marko Pantelić, Savo Milošević, te Saša Ilić, sredinom prošle decenije dres pomenutog španskog kluba oblačili su Nemanja Radoja i Dejan Dražić. Selta je oduvek imala afinitete prema srpskim fudbalerima, a tradiciju je nastavio Mihajlo Ristić. Levi bek je napustio Benfiku i potpisao trogodišnji ugovor sa Nebeskoplavima.

Tražio je Rafa Benitez upravi kluba da mu se do kraja prelaznog roka posle omalenog Manua Sančeza dovede još jednog levog beka. Izbor je pao na Ristića iako je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde maltene presedeo sezonu na klupi. Za Benfiku je odigrao tek 12 utakmica u svim takmičenjima, a kada se to prevede u minute igrao je svega 240, što je manje od tri cele utakmice.

Izabrane vesti

Nije uspeo Ristić da se nametne budući da je Alehadnro Grimaldo imao maestralnu sezonu na Lužu, a i kada ga je ovog leta napustio preselivši se u Bajer Leverkuzen kao slobodan igrač, ispostavilo se da Ristić nije po ukusu trenera Rodžera Šmita. Iz praške Slavije doveden na istoj poziciji doveden je David Jurašek, a kada se Čeh povredio, umesto Ristića igrao je univerzalac Frederik Aursnes. To je bio znak da je Ristić karta viška u špilu nemačkog stručnjaka.

Ristića se ratosiljao, a doveo je iskusnog Huana Bernata kao zamenu. Španac je bio višak u Pari Sen Žermenu, a Orlovi su ga doveli na pozajmicu bez prava otkupa i preuzeli na sebe oko polovine plate od 5.500.000 evra po sezoni.

Konkurencija u Selti će mu sigurno biti daleko prihvatljivija. Manu Sančez jeste U21 reprezentativac Španije, ali došao je u Vigo kao Atletikov višak nakon pozajmice u Osasuni koju je završio sa tri asistencije na 31 utakmici. Koliko god da je se sezona koja je iza Ristića otišla niz vodu, Portugalci su na malom uzorku utakmica ipak uspeli da se uvere u sjajnu levu nogu i kvalitetan centaršut srpskog fudbalera. Vreme je da okrene novi list i pokuša da se nametne Rafi Benitezu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Mihailo RistićSelta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara