Detalj sa meča (©Reuters)
Detalj sa meča (©Reuters)

Seltik je suvereni vladar Škotske: Kjogo rešio prvi Old Firm sezone, Rendžers žestoko pokraden? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.09.23. | 14:57

Mada ostaje utisak da je Seltik kvalitetniji sastav

Bilo bi to slavlje Seltikovih navijača koje bi se godinama prepričavalo. Nažalost iz bezbednosnih razloga Rendžersi su gradskom rivalu dali svega 700 ulaznica što su ovi u znak protesta. Slavilo se dakle van Ajbroksa, a imalo se i rašta slaviti. Seltik je nastavio dominaciju škotskim fudbalom, pošto je skorašnju golgetersku krizu završio baš kada je bilo najpotrebnije i usred Rendžersovog bunjišta slavio sa 1:0 u prvom Old Firmu sezone.

Mada ostaje utisak da je Rendžers žestoko opštećen kada mu je u 28. minutu poništen gol Kemara Rufija.

Izabrane vesti

No da se vratimo, na detalj koji je odlučio. Golgeterski post od dve utakmice – a treća se Seltiku nije desilaod 1994. godine – prekinuo je Kjogo Furuhaši, koji je pre tog 45. minutu promašio dva zicera, ali je onda, taman kada su domaći pomislili da će mirni na pauzu, iskoristio loše ispucavanje Konora Goldsona. Glavom mu je loptu na volej namestio Metju O’Rajli, a Japanac je savršeno tukao pored nemoćnog Džeka Batlenda.

Reklo bi se i te kako zasluženo vođstvo, samo da nije bilo tog 28. minuta. Jer iako Seltik jeste bio opasniji rival i pre tog gola Rendžers je pre tog Kjogovog pogotka dva puta tresao mrežu Kelta. Prvi gol opravdano poništen zbog dubokog ofsajda, ničega tu spornog nije bilo. Drugi će već biti tema i u narednih sedam dana.

Rufijev gol je naime poništen zbog navodnog faula Sirila Desersa nad novim Seltikovim štoperom Gustafom Lagerbjelkeom. Jeste tu bilo kontakta, ali utisak je da se debitant u velikom derbiju Škotske jednostavno previše stegao, da ovde nije bio tolikog inteziteta, da budemo do kraja jasni – da ovo nije penal. Previše se igrao 3.400.000 evra plaćeni centralni bek i za to je kažnjen. Samo što su ga sudije pomilovale.

Rendžers je u nastavku morao da krene na sve ili ništa, ali jednostavno – nije mogao. Seltik je uglavnom kontrolisao utakmicu, mada mu je u 85. minutu iskusni Džo Hart spasio glavu kada je u istoj akciji odbranio dva Danilova šuta. I to je bilo sve od Rendžersa.

Čini se da će i ove sezone gledati u leđa omraženom rivalu.



tagovi

Kjogo FuruhašiSeltikRendžersŠkotskaŠkotska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara