Mario Mandžukić (©Reuters)
Mario Mandžukić (©Reuters)

Senzacionalan transfer kuva u Hrvatskoj: Osijek sa Mandžukićem napada Dinamo?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 11:28

Bijelo-plavi žele da prekinu dominaciju Modrih

Rijeka je uspela u sezoni 2016/2017 i to je bilo to. Jedini put u poslednjih 15 godina da Dinamo nije uspeo da prigrli šampionsku krunu u Hrvatskoj. Rijeka je sada daleko, ali Modri imaju novog izazivača. Osijek sa Nenadom Bjelicom, nekadašnjim Dinamovim šefom struke, rešio je da ozbiljno pritisne Zagrepčane i to sa – Mariom Mandžukićem!

Kako javlja hrvatski tportal, glasina o Mandžukićevom dolasku u Osijek kruži već neko vreme, međutim, većina ju je shvatala kao naučnofantastičnu priču. Sada se međutim opasno zakuvalo.

Izabrane vesti

Osijek je pride hrvatska verzija TSC-a. Mađarska vlada novcem pomaže izgradnju novog stadiona i trening kampa, a Bjelica na raspolaganju ima i solidan budžet s kojim je selektirao pristojan tim. I iznad svega, ima ogromnu želju da se osveti aktuelnom treneru Dinama Zoranu Mamiću. Jer upravo je zbog sukoba sa njim dok je Mamić bio na funkciji sportskog direktora Bjelica i napustio Modre, iako je prezimio u Evropi.

Niko nije verovao ni da će Bjelica prihvatiti poziv da dođe na Gradski vrt, pa se to desilo. Dobio je i široka ovlašćenja u izboru igrača, menadžer je engleskog tipa. I sada je navodno krenuo u ambiciozan projekat.

Mandžukić je već šest meseci bez ugovora mada je redovno u transfer spekulacijama medija sa svih meridijana. Nedavno se pisalo da je odbio ponude Aston Vile i Bolonje, pominjao se i kao meta Milana i Juventusa, ali ni to se nije realizovalo i teško da će. Njegov menadžer je tvrdio da bi najrdije u Premijer ligu, ali samo ako se otvori prava ponuda, a za sada je nema.

I sad Osijek? Zvuči kao prilično ambiciozan plan.

Tportal dalje navodi i da bi Osijek izdvojio 1.500.000 evra godišnje za Mandžukićevu platu što jasno govori o ambicijama kluba iz Slabonije. Pride, Bjelica želi i da zadrži i 23-godišnjeg Argentinca Raula Mijereza, iako bi to značilo da će za otkup njegovog kluba bijelo-plavi morati da izdvoje 2.500.000 evra.

Načelno je Osijekova ideja da u ekipu u naredne dve sezone ulože 15.000.000 evra. Brzo bi se to vratilo ako bi se plasirali u Ligu šampiona, ali za tako nešto: Dinamo mora da padne sa trona. A to nije lak zadatak.


tagovi

OsijekMario Mandžukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara