Žoao Feliks (©Reuters)
Žoao Feliks (©Reuters)

Sergej dobija društvo iz Atletiko Madrida: Žoao Feliks sve bliži Al Hilalu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.08.23. | 22:34

Izgleda da je u pitanju pozajmica

Jedno je u ovom trenutku sigurno, Žoao Feliks neće naredne sezone igrati za Atletiko Madrid. Portugalac kojeg su Jorgandžije platile gotovo 130.000.000 evra izvesno će napustiti Metropolitano, a kako stvari stoje mogao bi u Saudijsku Arabiju.

Prvo su informaciju preneli portugalski mediji, a onda se oglasio i Fabricio Romano. O Žogo je pisao da su Al Hilal, Atletiko i sam fudbaler zainteresovani za realizaciju transfera, a prema prvim informacijama Feliks bi mogao da se preseli u Rijad na pozajmicu do kraja nastupajuće sezone.

Izabrane vesti

Trener tima za koji od ovog leta nastupa i reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić, Žorž Žesus, nedavno je istakako kako uprava pregovara oko transfera igrača visoke klase, poput Kristijana Ronalda koji nastupa za Al Nasr i Karima Benzeme koji se preselio u Al Itihad. Portugalski mediji su zaključili da je reč o Feliksu.

Al Hilal se već dobro istrošio ovog leta, pošto je izdvojio 178.000.000 evra za Sergeja, Kaliduba Kulibalija, Rubena Neveša i Malkoma, ali mu je potreban jedan napadač i izgleda da je izbor pao na portugalskog reprezentativca iz Atletika.

Bivši fudbaler Benfike je navodno želeo da ostane u Evropi, ali je na kraju prelomio i odlučio da pristane na mogućnost da nastupa u ekipi zemljaka Žesusa, te je to navodno i saopštio agentu Žoržu Mendešu.

S ozbirom da je reč o pozajmici, Atletiko ne može da se nada prevelikoj zaradi, a pojedini mediji navode da prva ponuda iznosi 15.000.000 evra, što i nije loša suma za kratkoročnu saradnju. Pritom bi Feliks dobrim igrama mogao da poraste u očima drugih klubova i podigne sebi cenu narednog leta. Kakva god da je saudijska liga, golovi mu definitivno ne bi odmogli.

Važio je Žoao Feliks za sledeću veliku stvar portugalskog fudbala. Uz mnogo pompe je stigao u Atletiko koji je izdvojio rekordnu sumu za njegove usluge (127.200.000 evra). Ipak, nije se snašao u glavnom gradu Španije. Postigao je 34 pogotka na 131 nastupu, a drugi deo minule sezone proveo na pozajmici u Čelsiju, gde je na 20 utakmica u četiri navrata uspeo da se upiše u listu strelaca.

S ozbirom da će u novembru napuniti tek 24 godine, ima sasvim dovoljno vremena da vrati karijeru na pravi put, mada se odlazak u Saudijsku Arabiju ne čini baš kao najbolji potez, čak iako tamošnja liga nikad nije bila kvalitetnija.


tagovi

Žoao FeliksAl HilalLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara