Sergej Milinković Savić (©AFP)
Sergej Milinković Savić (©AFP)

Sergej spreman na kompromis - da ispoštuje Lacio i olakša Juventusu

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 16:54

Plata ugovorena, sledi teži deo posla...

Već nekoliko nedelja unazad na Čizmi se spekuliše o budućnosti Sergeja Milinkovića Savića. Italijanski mediji nemaju dilemu: srpski vezista je odlučio, aktuelna, sedma sezona, biće mu poslednja u Rimu. Spreman je za iskorak u karijeri.

Ako je verovati kolegama iz Italije zna se i gde će je nastaviti – u Juventusu. Navodno je Sergej već i pružio ruku čelnicima torinskog kluba. Ono oko čega mediji sa Čizme nisu u potpunosti saglasni jeste plata koju će Milinković Savić imati na Alijanc stadionu. Mesađero je sredinom novembra prvi izašao sa informacijom o 7.000.000 evra, potom se nadovezao Alfredo Pedula, specijalista za fudbalsko tržište, kako će fiksni deo iznositi 6.000.000 evra - sa bonusima sedam – a nove informacije danas donosi Tutosport.

Izabrane vesti

Torinski list tvrdi da je Juventus sa agentom srpskog veziste Matejom Kežmanom za naredno leto dogovorio godišnju platu od 5.500.000 evra fiksno ,plus 1.500.000 u bonusima. Opet, daleko od toga da je posao utanačen, moraće Stara dama da se dogovori i sa Klaudiom Lotitom. Prvi čovek Lacija i dalje ne odstupa od zahteva, želi okruglo 100.000.000 evra, ali pitanje je da li će uspeti u svojoj nameri.

Jer, Sergej uskoro ulazi u poslednjih godinu i po dana ugovora i za 17 meseci moći će da ode bez obeštećenja. Kako do toga ne bi došlo, Srbin je, piše torinski list, spreman na kompromis. Želi da napusti Olimpiko, ali i da rimski klub zaradi od njegove prodaje. Stoga je 27-godišnji vezista voljan da produži ugovor sa Nebeskoplavima pod jednim uslovom, da u ugovor bude ubačena klauzula sa otkupnom cenom duplo manjom od one koju je Lotito zacepio – 40-50.000.000 evra.

Na taj način SMS bi značajno olakšao posao Juventusu i ujedno sebi otvorio put ka Torinu. E sad, pitanje je da li će Lotito pristati na zahtev.

Svi znamo koliko je tvrd pregovarač...

Mada, ovakav epilog deluje kao dobitna kombinacija za sve tri strane.



tagovi

Sergej Milinković SavićLacioTransferiZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara