Šerif Endijaje (Reuters)
Šerif Endijaje (Reuters)

Šerif Endijaje neizvestan, Ivanić preskače večiti derbi

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 10:24

Senegalski napadač ima problem sa preponom

Savladala je juče Crvena zvezda Spartak u Subotici na autoritativan način (1:4), blistao je Jovan Mijatović i postao najmlađi strelac het-trika u istoriji Crvene zvezde iako u navali nije dejstvovao sam, već zajedno sa Šerifom Endijaeom. Ipak, veliko je pitanje da li će Barak Bahar biti u prilici da na predstojećem večitom derbiju koji je na programu u sredu, ponovi napdački dvojac iz najsevernijeg srpskog grada.

Naime, prema informacijama Sportkluba, Endijaje je tokom jučerašnjeg meča osetio bol u preponskom delu i ubrzo je napustio teren. Bilo je to u 63. minutu, a lekarski tim šampiona Srbije pokušaće terapijama da osposobi skupoceno letošnje pojačanje za najveću utakmicu srpskog fudbala.

Izabrane vesti

Međutim, kakve partije pruža raspucani Mijatović, pitanje je koliki će hendikep za Zvezdu predstavljati eventualni scenario u kojem Endijaje neće moći da istrči na teren stadiona u Humskoj ulici. Popularni Bekam već ima osam superligaških golova na 12 nastupa, devet na 17 duela u svim takmičenjima, dok Šerifov revolver nije tako često pogađao - samo tri puta na 20 mečeva, nijednom u Mozzart Bet Superligi Srbije.

Naravno, ne postoji trener koji voli izostanke, kojem prija da mu nisu svi igrači na broju, a Barak Bahar izvesno neće moći da računa na Mirka Ivanića koji je povređen od kraja novembra i okršaja sa Jang Bojsom u Bernu.

Osamnaestogodišnji Mijatović je sa 10 pogodaka za omladinski (u Ligi šampiona) i prvi tim Crvene zvezde u poslednjih četrdesetak dana zaslužio mesto u startnoj postavi protiv Parnog valjka, a ostaje otvoreno sa kim bi mogao da sarađuje u poslednjem meču jesenjeg dela prvesnstva.

Crvena zvezda je nakon 18. odigranih utakmica lider srpske elite sa 46 bodova, a kako Partizan ima dva manje, u derbiju će pasti odluka o jesenjem prvaku.


tagovi

Šerif EndiajeMirko IvanićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara