Handanović brani penal Ibrahimoviću (©AFP)
Handanović brani penal Ibrahimoviću (©AFP)

Serija A ima novog “kralja penala”: Handanović pretekao Paljuku

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.10.20. | 10:47

Slovenac brani svaki treći udarac sa bele tačke u italijanskom prvenstvu

Inter je u prethodnoj deceniji prolazio kao na rolerkosteru, beležio uspone i padove, ali je jedan fudbaler u tom periodu bio konstanta. Od dolaska na Đuzepe Meacu 2012. godine, Samir Handanovič je jedan od najistaknutijih pojedinaca u dresu Nerazura. Bez ispada, upadljivih kikseva, ali se posebno isticao – penalima.

Udarac sa bele tačke gubi sinonim izgledne prilike u Seriji A kada se na gol-crti nađe slovenački čuvar mreže, što se u Derbiju dela Madonina još jednom ispostavilo tačnim. Handanovič je u 12. minutu pročitao udarac Zlatana Ibrahimovića sa bele tačke, pa iako se Šveđanin popravio posle odbitka, 36-godišnjeg golmanu se piše još jedan odbranjeni penal – 25, rekordni u Seriji A. Niko ih nema više od kapitena Intera.

Izabrane vesti

Do ove subote priznanje je delio sa legendom Nerazura i reprezentacije Italije, Đanlukom Paljukom, od sada je na vrhu sam. Kralj penala. Pritom, Slovenac je od dolaska na "čizmu" 2004. godine odigrao 481 utakmicu u prvenstvu, dok je Paljuka upisao 592. Da stvar bude još impozantnija, Handanovič se u Seriji A sučio sa 73 penala, što znači da ima uspešnost od 34,25, odnosno da brani svaki treći udarac sa bele tačke...

Ipak, Handanovič posle meča nije želeo da priča o rekordu, pošto je u njegovoj senci ostao poraz od gradskog rivala.

Ibrahimović je učinio svoje, nismo bili dovoljno agresivni u realizaciji šansi koje smo stvarali. Odigrali smo dobro. U sredu imamo još jedan meč i moramo da mislimo na njega. Pripremali smo se za derbi dan i po. Da li smo bili u problemu? Jesmo, ali smo stvorili mnogo šansi, zato smo ostavljali previše prostora pozadi. Moramo da poradimo na balansu”, istakao je Handanovič.


tagovi

Serija ASamir Handanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara