Šeširi za osminu finala LŠ: Liverpul i Inter su mine iz drugog

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.11.22. | 22:59

Poznata je većina učesnika nokaut faze

Iako je ostalo da se još sutra odigra osam utakmica poslednjeg kola grupne gaze Lige šampiona, mnogo toga je poznatog što se tiče spiska učesnika nokaut faze.

Znaju se imena 11 od 16 učesnika osmine finala i njihov raspored u šeširima na žrebu.

Izabrane vesti

Najveća nepoznanica do večeras je bila u ludoj grupi D gde su sva četiri tima mogla i do prvog i do poslednjeg mesta u grupi. I do poslednjeg minuta se menjao redosled u grupi... Na kraju je dobitnik večeri pobedom u Marselju postao Totenhem koji je osvojio prvo mesto u grupi i potencijalno lakše rivale u osmini finala. Ajntraht je bukvalno do poslednjeg minuta pobedom u Lisabonu držao prvo mesto ali je zbog epiloga na Velodromu pao među nenosioce na žrebu za osminu finala.

Očekivano, Napoli je na Enfildu overio prvo mesto i status nosioca uprkos porazu. Liverpulu je samo teorija igrala za status nosioca... Upravo će Redsi biti nagazna mina za sve rivale iz prvog šešira i najmanje poželjan protivnik. Uz Inter.

Iako je napravio gomilu iznenađenja u grupnoj fazi, Briž će biti jedan od najlakših rivala za nosioce. Makar većinu njih...

Sutra će biti poznati i ostali učesnici osmine finala i njihov raspored u šeširima. Za sada je u najboljoj situaciji Real koji u Madridu ima zicer protiv Seltika za prvo mesto u grupi i ne treba sumnjati da će to Kraljevski klub da iskoristi. U direktnom okršaju o drugom putniku iz grupe će odlučivati Šahtjor i Lajpcig. Ukrajincima igra samo pobeda tako da su Nemci u prednosti.

Zna se i ko ide dalje iz grupe H ali se još ne zna ko će biti nosilac, a ko ne nosilac. Ako savlada Juventus u Torinu, PSŽ je skoro sugurno prvi. Ako kiksne, a Benfika slavi u Haifi, onda će Portugalci u prvi šešir. Benfiki sutra igra samo bolji rezultat od Pari Sen Žermena jer nije realno očekivati da nadoknadi četiri gola razlike u ukupnoj gol-razlici.

I na kraju, Milanu je dovoljan bod na San Siru da prođe Salscburg i obezbedi mesto među nenosiocima. Pobeda garantuje Austrijancima osminu finala. Čelsi je već overio prvo mesto u grupi.

Nosioci: Porto, Bajern, Čelsi, Mančester Siti, Napoli, Totenhem, Real Madrid ili Lajpcig, PSŽ ili Benfika

Nenosioci: Borusija Dortmund, Briž, Inter, Liverpul, Ajntraht, Lajpcig ili Šahtjor, PSŽ ili Benfika, Milan ili Salcburg

* Ekipe koje su bile u istoj grupi i ekipe iz iste zemlje ne mogu biti protivnici u osmini finala


tagovi

žreb za ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara