Šeško hvata ritam za Zvezdu, Lajpcig s kombinovanim timom preskočio prvu prepreku u DFB kupu

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 22:47

Ven se časno oprostio od najmasovnijeg takmičenja

Rezultatski gledano bilo je problematično za RB Lajpcig u Visbadenu, ali suštinski, branilac trofeja nije imao prevelikih problema da preskoči prvu prepreku u nemačkom Kupu. Ven može da bude ponosan na otpor koji pružio protiv velikog favorita, no to je ovoga puta bilo dovoljno samo za častan oproštaj od najmasovnijeg takmičenja - 2:3.

Zvezdinog rivala u 3. kolu G grupe ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona za vikend očekuje veliki derbi protiv Bajern Minhena, te je Marko Roze očekivano promešao karte za ovaj susret. Šansu su dobili neki momci koji su manje igrali u dosadašnjem tokom sezone, poput Kristofera Lenca, Lukasa Klostermana, Emila Forsberga, Fabija Karvalja ili Nikolasa Zajvalda. Imao je Lajpcig prilično komfornu situaciju tokom prvog dela meča, dok je vodio sa 2:0; zatim i u jednom trenutku u nastavku, pošto je vratio na dva razlike (3:1), međutim u finišu nije baš bilo prijatno gostima.

Izabrane vesti

Igrači Veena u nekoliko navrata opasno su zapretili i naterali povratnika među stative - Petera Gulačija, da se istakne na 2:3. Na kraju je ipak nije bilo promene rezultata.

Ovo je šesti trijumf Red Bulovog mezimčeta u nizu ove sezone i 13. vezani u DFB kupu. Potpisuje ga mladi slovenački napadač Beni Šeško, koji je po drugi put zaredom dobio šansu da bude starter. Uzvratio je sa dva gola. Pogađao je u 18. i 70. minutu, a u 80. propustio šansu da upiše het-trik. Pogodio je prečku.

Prvi gol za Lajpcig delo je Emila Forsberga u uvodnim trenucima utakmice.

Kod domaćina istakao se Zadranin Ivan Prtajin, strelac u 41. i 73. minutu.

Marko Roze odlučio se za sledećih 11 igrača na startu meča: Gulači - Henrihs, Klosterman, Lukeba, Lenc - Zajvald, Kampl - Forsberg, Karvaljo - Poulsen, Šeško. Igrali su još: Simons, Openda, Šlager, Simakan i Baumgartner.

RB Lajpcig je osvojio poslednja dva DFB kupa. Tri puta zaredom niko nikada nije uspeo da trijumfuje u ovom takmičenju.

Protiv Crvene zvezde Bikovi prvu utakmicu igraju kod kuće 25. oktobra. Revanš je na Marakani 7. novembra.


tagovi

Kup Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara