Uroš Nikolić (©Starsport)
Uroš Nikolić (©Starsport)

Šest minuta kosmičke karme: Nikolić lansirao Vošu u Evropu i potpisao ček na 910.000 evra!

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 20:49

Sad samo da na Karađorđu sednu i ekipu osnaže mudrim potezima na letnjoj pijaci

Ranka Popovića su džentlmenski oslobodili obaveza kada je stigla ponuda koja se ne odbija. Božidara Bandovića istrpeli dok je ekipa osnažena pažljivo biranim pojačanjima pokušavala da prisvoji viziju novog šefa. I za sve te izbore Vojvodina je nagrađena sa malo kosmičke pravde. Jer iako nije blistala tokom cele sezone, ponašanjem i igrom iz protekla dva mesta apsolutno je zaslužila da se vrati na evropsku scenu što je danas i ozvaničila pobedom nad ekipom Mladosti od 1:0.

I ne samo da se izborila za još jednu, svi u Novom Sadu se nadaju mnogo berićetniju evropsku sezonu, no je to uradila sa četvrtog mesta, koje joj garantuje minimum četiri međunarodne utakmice i zaradu od barem 910.000 evra pošto će na leto krenutiiz drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a ako tu i ispadne preseliće se u treću rundu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Izabrane vesti

Sve to nakon trostrukog obrta u razmaku od svega šest minuta na ključnim utakmicama u borbi za konačan plasman u plej-ofu. Jer dugo je, dovoljno dugo da se svim navijačima Vojvodine digne svaka dlaka na glavi, izgledalo da bi Novosađani mogli čak i da ostanu bez Evrope.

Mučila se u prvih pola sata Voša da probije bunker Mladosti, a sigurno su joj dopirale vesti iz Beograda. Kragujevački Radnički je vodio sa 2:0 u Humskoj i činilo se da će osigurati četvrto mesto na tabeli, dok je Čukarički imao 1:0 na gostovanju kod Crvene zvezde što je značilo da ni remi ne bi bio dovoljan Novosađanima da opet izađu u Evropu.

Ali četa Božidara Bandovića nije odustajala. Čak ni nakon što je Saša “Hobotnica” Stamenković odbranio udarce Seida Koraća i pre svega Mihaila Ivanovića na pas raspoloženog Njegoša Petrovića. Raspoloženog ne samo večeras, već celog proleća.

Trud se isplatio posle tih 30 i kusur minuta strepnje. I univerzum je nekako udesio da se sve složi Voši. Prvo je u Ljutice Bogdana Piter Olajinka oduzeo Čuki gol prednosti, onda je Nemanja Trifunović pogodio za Partizanovih 2:2 protiv Radničkog, da bi možda minut kasnije Vojvodina shvatila da ako ne može milom – mora silom.

Svom silinom razornog udarca Uroša Nikolića. U 38. minutu utakmice Filip Žunić pravi prekršaj na 20 metara od gostujućeg gola, a Nikolić kao snajperom gađa u sam rogalj i postiže svoj tek drugi gol u sezoni, ali sigurno jedan od najvažnijih Vošinih ovog proleća.

U tih šest minuta Voša se sa šestog mesta uspela na četvrto mesto, zagrizla i nije hela da pusti. Mladost jeste zapretila posle odličnog pasa supertalentovanog Marka Veličkovića, ali je Lazar Carević obavio svoj deo posla i zaustavio udarac Ognjena Alempijevića, da bi u nastavku opet težište igre bilo prebačeno na polovinu terena Mladosti.

Norman Kembel i lukavi Aleksa Vukanović su kreirali šansu Andriji Raduloviću, ali je on u 58. minutu tukao pored gola, da bi već u 59. Petrović raspalio sa 25 metara i samo je stativa spasila Stamenkovićev gol. Čuvar mreže Lučanaca je u 66. minutu reflesno zaustavio Ivanovićev pokušaj iz okreta sa šest metara, zatim i Stefana Đorđevića iz ugla, pa u 70. i Kempbelov projektil u malu mrežicu.

No, sve to nije moglo da spreči neminovno. Apsolutno zasluženu pobedu Vojvodine kao nagradu za evidentan i nagli uspon u poslednja dva meseca sezone. Sada je na upravi pojačanoj Milanom Mandarićem da ga produži mudrim izborima na letnjoj pijaci. Ovaj istorijski voz koji je još jesenas doveo TSC i Čuku do grupne faze evropskih takmičenja već joj je pobegao. Voša će svoju jesen u Evropi morati krvavo da zaradi. A za tako nešto potrebno je i uložiti. I čini se da su u Novom Sadu postali toga svesni.

VOJVODINA – MLADOST LUČANI 1:0

/Nikolić 38/

Stadion: „Karađorđe“

Sudija: Milan Stefanović

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6,5 – Bjeković 6 (od 60’ Lazarević 6), Korać 6, Crnomarković 6, Đorđević 6,5 – Petrović 7,5, Nikolić 7,5 (od 72’ Savićević) – Seri 6,5 (od 46’ Kembel 6,5), Vukanović 6,5, Radulović 6 (od 88’ Jovanović) – Ivanović 6,5 (od 88’ Zukić).

MLADOST LUČANI (3-5-2): Stamenković 7,5 (od 72’ Matijašević) – Divac 6, Ćirković 6, Leković 6 – Varjačić 6 (od 72’ Petrović), Žunić 5,5, Pejović 5,5 (od 72’ Radivojević), Alempijević 5,5, Pribaković 5,5 – Veličković 6,5, Đurković 5.

Igrač utakmice: Uroš NIKOLIĆ 


 


tagovi

Uroš NikolićFK VojvodinaMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara