Marko Mirić (©Starsport)
Marko Mirić (©Starsport)

Šesti uzastopni poraz Vojvodine: Lale promašivale, Kragujevčani kažnjavali

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.04.22. | 16:04

Novosađanima ugroženo mesto u plej-ofu

Crna serija Vojvodine nastavljena je i u Kragujevcu. Novosađani su poraženi šesti put uzastopno pošto je Radnički slavio 3:2 (2:0) i gostima ugrozio plasman za mesto u plej-ofu.

Tim Dragana Radojičića, kom je ovo bio drugi meč po povratku u klub za koji je nekada igrao ostao je na sedmom mestu, ali će morati u narednom kolu da savlada Proleter, inače bi u slučaju da Kolubara slavi u Subotici, a Napredak kod kuće protiv Metalca, ostao bez mesta u gornjem delu tabele.

Izabrane vesti

Od borbe za treće mesto, Vojvodina je došla do toga da strepi za plej-of. S druge strane, Radnički je značajno podigao formu dolaskom Nenada Lalatovića. Kragujevčanima je ovo bio šesti meč bez poraza (četiri pobede, dva remija), ali su se kasno probudili, pa je gornja polovina tabele na nedostižna četiri boda.

Utakmica na Čika Dači ukratko bi se mogla opisati konstatacijom da je Vojvodina stvarala prilike, a Radnički ih koristio. Neverovatno je da gosti nisu pogodili metu u prvom poluvremenu usled šansi koje su stvorili, dok su domaćini iz dve akcije dali dva gola i stekli lepu prednost da drugi deo meča. Precizni su bili Miloš Vidović u 6. (na odbitak posle šuta Mirića) i Marko Mirić u 33. minutu, posle sjajne kombinacije sa Vidovićem.

U 64. je Nemanja Tomić praktično rešio pitanje pobednika golom iz penala, koji je dosuđen nakon nekoliko minuta prekida i gledanja snimka. Nekadašnji fudbaler Partizana pogodio je, ipak, iz drugog pokušaja, pošto mu je prethodno Emil Rockov odbranio šut, ali je sudija Pavle Tomić ponovio penal.

Taj gol potpuno je usporio ritam utakmice, ali su gosti nakon greške Ognjena Lukića, kom je ispala lopta posle šuta Mirića, uspeli da dođu do pogotka koji im je vratio nadu. Na pravom mestu bio je Bojan Matić, međutim, njegov gol nije bio dovoljan fudbalerima Vojvodine da poremeti samopouzdanje domaćeg tima. Uspešno su se branili Kragujevčani, pa gol Dejana Zukića iz penala u poslednjim trenucima meča nije promenio konačan ishod.

SUPERLIGA SRBIJE – 29. KOLO

Petak

Novi Pazar - Napredak 1:0 (1:0)

/Dimić 18/

Kolubara - Mladost 2:2 (1:1)

/Radovanović 20, Stojanović 59 - Mićević 24, Petrov 68/

Subota

Partizan - TSC Bačka Topola 2:0

/Urošević 11, 38/

Radnički Kragujevac - Vojvodina 3:2 (2:0)

/Vidović 6, Mirić 33, Tomić 64 pen - Matić 76, Zukić 90+5 pen/

16.15: (13,0) Radnički Niš (6,25) Crvena zvezda (1,23)

18.30: (2,45) Metalac (3,25) Spartak Subotica (2,95)

Ponedeljak

16.15: (2,00) Voždovac (3,45) Radnik Surdulica (3,80)

18.30: (3,80) Proleter (3,45) Čukarički (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK VojvodinaRadnički KragujevacMarko MirićNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara