Vojislav Stanković, Uroš Matić i Mamadu Mbođ (©Reuters, ©MN Press)
Vojislav Stanković, Uroš Matić i Mamadu Mbođ (©Reuters, ©MN Press)

Šestica još boli Nefči

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.02.21. | 08:10

Veliki derbi u Azerbejdžanu. Karabah na neutralnom terenu u Bakuu dočekuje tim za koji igraju nekadašnji fudbaleri Partizana i Crvene zvezde Vojislav Stanković i Mamadu Mbođ

Zanimljiva trka za titulu u Premijer ligi Azerbejdžana. Posle 14 kola na čelu je branilac krune Karabah koji ima dva boda više od Nefčija. Ova dva tima odigraće derbi 15. kola u subotu (15.30). Zbog nestabilne političke situacije u području Nagorno Karabah, na granici s Jermenijom, šampion ne igra na svom stadionu nego u prestonici ove zemlje bivšeg Sovjetskog saveza, Bakuu.

Iako izgnani iz svog grada Karabah je lider u Azerbejdžanu. Boje ovog kluba brani srpski internacionalac Uroš Matić, mlađi brat Nemanje, asa Mančester Junajteda. Najbolji strelac dolazi iz redova šampiona. U pitanju je Mahir Emreli koji je postigao 10 pogodaka u ovom prvenstvu, dok je tri manje delo Hrvata Filipa Ozobića. Već četiri godine na kormilu Karabaha sedi Kurban Kurbanov.

Izabrane vesti

Šampion je u formi, vezao je pet pobeda. U poslednja tri kola je postigao 10 pogodaka. Nefči je do prošle nedelje bio izjednačen s liderom, ali posle meča bez golova protiv trećeplasirane Zire, Karabah se odlepio na dva boda više pred veliki derbi prvenstva. Za Nefči igraju dvojica igrača dobro poznata srpskoj javnosti - nekadašnji fudbaler Partizana Vojislav Stanković i bivši štoper Crvene zvezde, Senegalac Mamadu Mbođ. Najviše golova za drugoplasirani tim šampionata postigao je Namig Alasgarov. On je osam puta zatresao mreže rivala.

Ova dva tima su već odigrala dva meča u dosadašnjem toku šampionata. U poslednjem odmeravanja snaga, na stadionu Baksel arena, Karabah je ponizio Nefči, dobio ga sa 6:0 uz tri gola hrvatskog internacionalca Ozobića. Na startu sezone, Nefči je bio bolji, pobedio je u gostima sa 2:1. U poslednjih sedam utakmica, više uspeha imao je šampion. Karabah je dobio tri meča, a Nefči samo jedan, uz tri nerešena ishoda.

AZERBEJDŽAN 1 – 15. KOLO

Subota

13.00: (2,55) Sumgajt (3,10) Sebal (2,75)

15.30: (1,60) Karabah (3,60) Nefči (5,50)

***kvote su podložne promenama

Nedelja

12.00: Gabala – Kešla

14.00: Zira – Sabah Baku


 


tagovi

KarabagNefčiAzerbejdžan 1Azerbejdžan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara