Setjen analizira Abidalovu “ponudu” i merka Suarezovu zamenu, na stolu su četiri varijante

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.01.20. | 10:35

Barselona želi da čuje mišljenje novog trenera kako bi se zajednički doneli odluku

Novog trenera Barselone Kikea Setjena zadesila je ta nevolja da se odmah po preuzimanju funkcije od Ernesta Valverdea našao pred ozbiljnim izazovom – da bira zamenu za Luisa Suareza.

El Pistolero je izvesno završio sezonu i u timu sada ostaje velika rupa koju nekako treba popuniti kako bi Barselona ostala konkurentna na svim frontovima. Katalonski Mundo Deportivo ovog jutra javlja da je na Setjen od klupske uprave dobio rok da do sledeće nedelje donese odluku o tome na koji način će da odmeni Luisa Suareza do kraja sezone. Setjen će imati poslednju reč u donošenju ovakve odluke, ali pre nego što donese bilo kakav zaključak mora da napravi analizu stanja u timu i s čime raspolaže, kao i da oceni da li je ono što mu je direktor Erik Abidal ponudio od rešenja dovoljno dobro za Barselonu u ovom trenutku.

Izabrane vesti

Setjen u prvom timu ima tri realne opcije. Prva je da Antoan Grizman ostane usamljena “devetka” do kraja sezone. Druga da Lionel Mesi, koji se inače oseća komforno u praktično svim ulogama na terenu, napusti poziciju desnog krila i bude lažna “devetka” do kraja sezone i tako se izgura težak period, a treća je da se u vatru baci supertalenti Ansu Foti. On se prvenstveno najbolje snalazi na poziciji levog krila, ali je u mlađim kategorijama igrao i kao špic. Golom protiv Osasune, kada je trznuo glavom loptu u maniru najboljih golgetera, pokazao je da može.

Setjen kao opciju ima i varijantu da iz B tima povuče Abela Ruiza, momka koji je već debitovao za Barsu i koji će navodno tražiti svoj izlaz iz kluba na zimu ako ga novi šef struke ne prekomanduje.

Navodno, Setjen želi da izbegne scenario u kojem će klub potrošiti veću sumu novca za dovođenje Suarezove privremene zamene. U klupskim planovima odavno je da se na leto dovede igrač koji će jednog dana zaista da nasledi Urugvajca u ulozi najisturenijeg igrača, zbog čega je u ovom trenutku izvesno da će se Setjen odlučiti za jednu od ponuđenih varijanti iz tima i Masije.

Situacija bi jedino mogla da se promeni ako se na tržištu pojavi pristupačno, a kvalitetno rešenje. Možda Barselona ukrade Interu Olivijea Žirua?

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara