Severina u Humskoj! Partizan za džabe doveo krilo iz Holandije

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 13:19

Još jedan novajlija u crno-belom

Red povratnika, red stranaca. Došlo je vreme da Partizan završi još jedan posao u letnjem prelaznom roku, tako što će angažovati novog legionara. U pitanju je Ksander Severina, krilni fudbaler koji bi trebalo tokom predstojeće sedmice da stigne u Beograd na konačni dogovor i potpis ugovora, a zatim se priključi ekipi na pripremama u Slovenji.

U pitanju je 22-godišnji bočni vezista, sposoban da pokriva više pozicija u napadu i ta raznovrsnost je predstavljala jedan od odlučujućih faktora sportskom sektoru da glasa za njegovo dovođenje. Drugi je skopčan za ekonomijom, jer je Severinu istekao ugovor sa Ado Den Hagom i među crno-bele će stići kao slobodan igrač.

Izabrane vesti

Prema informacijama Telegrafa, na Topčiderskom brdu su procenili da im je Severina potreban kako bi proširio asortiman na ofanzivnim pozicijama, jer se ne zna šta će biti sa Fusenijom Dijabateom, niti su načisto kakvu će ulogu imati Bibars Natho, a kako je Ksander momak koji može da se snađe i po krilu i iza napadača, deluje da ima smisla što je baš on izbor direktora Ivice Kralja. Posebno što ekipi nedostaje sveže krvi, pa i raznolikosti od centra ka kaznenom prostoru rivala. To bi trebalo da donese upravo momak poreklom iz Kurusaa, države pod patronatom Holandije, odakle je i stigao u zemlju Lala.

U prošloj sezoni Ksander Severina je odigrao 35 utakmica na terenima Druge lige Holandije, često menjajući pozicije i baš ta nepredvidivost mu je omogućila da takmičenje završi sa šest postignutih i sedam nameštenih golova. U međuvremenu mu je istekao ugovor sa Den Hagom, u kome je boravio od 2020, a činjenicu da je slobodan iskoristio je Partizan. Takve igrače uglavnom i dovodi...

Marta ove godine Severina je odigrao 17 minuta u završnici prijateljskog duela sa Argentinom, čime je debitovao za selekciju Kurusaa.

U Humskoj će biti jedno od rešenja trenera Igora Duljaja i šesto pojačanje Parnog valjka ovog leta. Prethodno su angažovani golman Aleksandar Jovanović, levi bek Nikola Antić, vezisti Frenk Kanute i Aleksandar Šćekić, te napadač Nemanja Nikolić.


 


tagovi

Ado Den HagMozzart Bet SuperligaFK PartizanKsander Severina

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara