En Nesiri postiže pobedonosni gol (Reuters)
En Nesiri postiže pobedonosni gol (Reuters)

Sevilja obezbedila evropsko proleće i ima nerealnu računicu za nokaut fazu Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.10.22. | 20:44

Kopenhagen zaslužio bar gol na Ramon Sančes Pishuanu, ali na kraju ubedljivo poražen... Isko pokazao da je i dalje majstor

Žive nade Sevilje da nekim čudom može do nokaut faze Lige šampiona. One nisu niti velike, niti reale, ali i dalje postoje. Andalužani su u Španiji uradili ono što je bilo u njihovoj moći - iako je i Kopobenhagen imao lepu priliku da prvi dođe do vođstva, na kraju su slavili sa ubedljivih 3:0 i iz sve snage će navijati za trijumf Mančester Sitija protiv Borusije u Dortmundu. Ako se to obistini, u poslednjoj 6. rundi imaće jedan od najtežih mogućih fudbalskih zadataka, da savladaju Građane na Etihadu, a da Kopenhagen učini isto protiv Dortmunda u Danskoj

Jasno je da je reč o scenariju čije se šanse za realizaciju mere u promilima iako Sitiju koji večeras može da overi prvo mesto u grupi, okršaj u poslednjem kolu grupne faze protiv Andalužana ne bi trebalo da bude previše rezultatski važan. Ali ako ništa drugo, Sevilja je sebi bar kupila proleće u Ligi Evrope. Međutim, utisak je da je klackalica lako mogla da prevagne na drugu stranu budući da su fudbaleri Kopenhagena u drugom poluvremenu dva puta zatresli okvir gola, te da je Marko Dmitrović sprečio gol iz situacije jedan na jedan sa rivalom.

Izabrane vesti

Bila je domaća ekipa opasniji rival tokom prvih 45 minuta, ali nije uspela to da unovči. Ali, iako se pitala za većinu stvari, morao je u 23. minutu Dmitrović da brani udarac Hakon Haraldsona, istog čoveka kojem je skinuo i zicer malo pre isteka sat vremena igre. Dva minuta kasnije centaršut Papua Gomesa i trzaj glavom En Nesirija pomogli su Sevilji da konačno načne rivala. Rivala koji je početkom drugog poluvremena bio nadomak vođstva, ali je udarac Vikotra Klema zaustavila stativa.

Strepela je Sevilja do poslednjih minuta utamice. Kevin Diks je u 82. minutu glavom zatresao prečku, a da je kojim slučajem lopta ušla u mrežu i da je susret završen nerešenim rezultatom, Dortmund bi i pre duela sa Mančester Sitijem slavio prolaz u nokaut fazu. Ovako će morati još malo da sačeka i osvoji makar jedan bod od preostalih šest koliko je u opticaju.

Kako gosti iz Danske nisu uspeli da izjednače, vrlo brzo ih je stigla kazna. Isko je ovog leta napustio Real Madrid kao prekobrojan, bez obeštećenja, ali da nije zaboravio fudbal i da mu stopala odišu majstorstvom, jasno je pokazao u 88. minutu. Lansirao je kiflu u dalji ugao gola Kamila Grabare koji nije mogao apsolutno ništa.

Pečat na pobedu protiv tima sa kojim su Andalužani u 2. kolu Kopenhagenu odigrali mršavih 0:0, stavio je Gosalo Montijel u sudijskoj nadoknadi. Da ne zaboravimo Nemanju Gudelja koji je odigrao svih 90 minuta i koji se srećom, posle jednog sudara glavama sredinom drugog poluvremena spasao teže povrede.


LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA G

Sevilja - Kopenhagen 3:0 (0:0)

/En Nesiri 61, Isko 88, Montijel 90+2/

Dortmund - Mančester Siti (u toku)



tagovi

SeviljaKopenhagenJusef En-Nesiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara