Jusuf En Nesiri posle prošle utakmice sa Barselonom (©Reuters)
Jusuf En Nesiri posle prošle utakmice sa Barselonom (©Reuters)

Sevilja sa oporavljenim En Nesirijem kuje osvetu i kvari Barseloni doček Nove godine

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.12.21. | 12:49

Andalužani dočekuju Katalonce u utorak od 21.30 časova u zaostaloj utakmici 4. kola španske Primere

Derbi dana se igra u Andaluziji. Fudbaleri Sevilje će od 21.30 časova da ugoste Barselonu, a ukoliko je savladaju prići će lideru La Lige Real Madridu na samo tri poena zaostatka.

Imaju Andalužani večeras idealnu priliku da nadomeste izgubljeno sa kraja novembra, kada su na „Santijago Bernabeuu“ ispustili bod protiv Kraljevskog kluba. Izgubili su golom Vinicijusa Žuniora u 87. minutu sa 2:1.

Izabrane vesti

Od tada su izabranici Hulena Lopetegija vezali tri pobede, a posle kiksa Madriđana u nedelju i remija sa Kadizom (0:0) otvorila im se šansa da smanje zaostatak za liderom. Uslov je samo da savladaju Katalonce u zaostaloj utakmici 4. kola.

Samo pobediti Barselonu… Smešno zvuči ta konstatacija svakome ko zna šta je prethodnih godina tim sa Kamp noua činio u svetskom fudbalu. Međutim, isto tako svi koji prate španski fudbal znaju da od je od odlaska Lionela Mesija petostruki prvak Evrope u svojevrsnom procesu resetovanja. Nedavno je klupska legenda Ćavi Ernandez sela na klupu, šansu su dobili mladi igrači, a u toj situaciji Sevilja je večeras favorit.

21.30: (2,55) Sevilja (3,10) Barselona (3,20)

Uprkos problemima, a njih je u redovima Andalužana zaista mnogo. Zbog povreda Lopetegi ne može da računa na Hesusa Navasa, Olivera Toresa, Susa, Erika Lamelu, najverovatnije ni na Akunju i Montijela. Barem se Jusef En Nesiri oporavio od povrede zbog koje je od početka oktobra u Primeri odigrao svega 12 minuta. Marokanski napadač će da sedi na klupi, odakle će da čeka šansu na poslednjem meču u 2021. godini.

Društvo će mu, ako ne bude nikakvih iznenađenja, praviti srpski reprezentativci Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj. Obojica su već navikli tokom ove jeseni na pogled sa klupe, jer nisu u prvom planu kod Lopetegija.

Sa druge strane, u redove Barselone vraća se Đerard Pike. Iskusni štoper je odslužio meč suspenzije protiv Elčea (3:2), pa će sada ponovo da bude u startnoj postavi. Ipak, Barselona nije kompletna, od ranije su zbog povreda odsutni Ansu Fati, Pedri, Brajtvajt, Memfis Depaj, Demir, Dest i Roberto.

Sva ta odsustva su se naravno odrazila i na rezultate Katalonaca. Pogotovo na gostovanjima. Netipično za nju, Barselona je ostvarila samo dve pobede na 10 mečeva koje je ove sezone odigrala van svog stadiona, računajući i Ligu šampiona. Doživela je četiri poraza, uz još toliko remija.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

Poslednji kiks viđen je pre devet dana, kada je Osasuna odolela u Pamploni (2:2). Pre toga je Barselona bodove ostavljala i u Vigu, Kadizu, madridskom predgrađu Valjekasu, Kijevu…

Biće ovo inače prvi okršaj okršaj Sevilje i Barselone još od onih epskih koje su vodili prošle zime. Tada je u razmaku od samo nekoliko dana katalonski klub dva puta pobedio Sevilju, najpre u prvenstvu sa 2:0, a zatim i u polufinalu Kupa Španije, takmičenju koje je naposletku i osvojio. Andalužani su u prvom meču na svom stadionu slavili sa 2:0, ali je u revanšu Barselona izborila produžetke golom Pikea u 94. minutu, a zatim tamo postigla još jedan pogodak preko Brajtvajta, vredan finala.

Sada Sevilja sprema osvetu, a ako ostvari svoj plan, Barselona će 2022. godinu da dočeka na osmoj poziciji na tabeli Primere. Mestu koje ne vodi ni u Ligu konferencije.

PRIMERA – 4. KOLO (ZAOSTALE UTAKMICE)
Utorak
19.00: (1,40) Viljareal (4,90) Alaves (9,00)
21.30: (2,55) Sevilja (3,10) Barselona (3,20)
***Kvote su podložne promenama



tagovi

SeviljaJusuf En NasiriBarselonaPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara