Markos Akunja slavi gol (©Reuters)
Markos Akunja slavi gol (©Reuters)

Seviljin poklon Barsi i Realu: Atletiko je u nokdaunu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.04.21. | 22:54

Poraz Jorgandžija u derbiju 29. kola Primere

Sevilja je igrala, Atletiko se branio i - nije odbranio. Iako je Jan Oblak u 8. minutu sačuvao mrežu svog gola na šut Lukasa Okamposa iz penala, domaćini su uspeli da stignu do pobede u derbiju 29. kola Primere. Više su je želeli, više se trudili da do nje stignu i, po viđenom na terenu, zasluženo je ostvarili.

Jedini gol postigao je Markos Akunja na centaršut Hesusa Navasa u 70. minutu. Majstorski ga je Argentinac pronašao na drugoj stativi, a Argentinac isto tako pogodio. Prelepa je bila cela akcija koja je prethodila pogotku, ali treba istaći i da je minut ranije na drugoj strani - bez prekida igre u međuvremenu - Okampos rukom blokirao centaršut Tripijea, međutim, sudije nisu reagovale. Očekivano, posle pogotka burno su reagovali gosti, ali Hesus Hil nije promeni odluku ni posle konsultacija sa VAR sobom.

Izabrane vesti

Najbolju šansu Atletiko je imao u nadoknadi, ali je Bono sjajno reagovao na šut Koree i sačuvao pobedu svom timu, kojom je Sevilja pobegla gradskom rivalu Betisu na 12 bodova i verovato osigurala učešće u Ligi šampiona naredne sezone. A, takođe, napravila ogromnu uslugu Barseloni i Real Madridu.

Usled pada forme i samo četiri pobede u poslednjih deset utakmica, Atletikova prednost se istopila. Gradski rival, koji je u subotu savladao Eibar prišao je na tri boda zaostatka, dok Barselona ima priliku da se u ponedeljak na svom stadionu protiv Valjadolida približi na samo jedan. Podsetimo, Jorgandžije tek treba da gostuju na Kamp Nou. Trenutno su u nokdaunu, a hoće li se izdići ili će tog 9. maja doživeti nokaut, možda, i ranije, videćemo...

Ove nedelje nije im pomogao ni odbranjeni penal Jana Oblaka, njegov deveti od 29, po čemu je najuspešniji u Primeri posle bivšeg golmana Valensije, Brazilca Dijega Alvesa koji ima deset odbrana od 20 šuteva. Naravno, računajući period od kada je slovenački čuvar mreže 2014. stigao u španski fudbal.

Mora se, ipak, naglasiti da je Atletiko na ovo gostovanje došao značajno oslabljen. Dijego Simeone zbog povreda nije mogao da računa na Stefana Savića, Žoaa Feliksa i Janika Karaska. Na klupi je imao samo šestoricu igrača, a posao mu je dodatno otežao Brazilac Renan Lodi, koji je zbog loše igre zamenio već u 34. minutu.

Dugo su crveno-beli bili prvi, na momente je delovalo i da već mogu da stave šampanjac na hlađenje, međutim, najviše svojim lošim izdanjima oživeli su rivale. A kada su to Barselona i Real, to se ne sme.

PRIMERA – 29. KOLO

Petak

Levante - Ueska 0:2 (0:1)

/Rafa Mir 15, 54/

Subota

Granada – Viljareal 0:3 (0:2)

/Moreno 9 pen, 18, 59 pen/

Real Madrid – Eibar 2:0 (1:0)

/Asensio 41, Benzema 73/

Osasuna – Hetafe 0:0

Nedelja

Alaves - Selta 1:3 (0:3)

/Ležun 86 - Nolito 8, Aspas 14, Mina 20/

Elče - Betis 1:1 (1:1)

/Mila 36 - Iglesijas 14/

Kadiz – Valensija 2:1 (1:1)

/Kala 14, Markus Mauro 88 – Gameiro 19/

Sevilja - Atletiko Madrid 1:0 (0:0)

/Akunja 70/

Ponedeljak

21.00: (1,15) Barselona (8,50) Valjadolid (15,0)

Sreda

21.00: (2,10) Sosijedad (3,20) Bilbao (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Jan OblakLukas OkamposAtletiko MadridSeviljaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara