Seviljin promašaj je pojačanje Selte, lovac na talente dovodi ostale

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 14:43

Prelaznim rokom upravlja direktor Pari Sen Žermena

Danima su Seltini navijači zatrpavali zvanične naloge kluba na društvenim mrežama sa ironičnim prozivkama da je počeo prelazni rok i da bi bilo lepo da neko pojačanje stigne i u Vigo. Selta skoro da je prespavala početak letnje pijace.

Danas je stiglo i prvo zvučno pojačanje na Balaidos.

Izabrane vesti

Novi igrač Selte je ofanzivni vezoista Oskar Rodrigez. Stigao je iz Sevilje na pozajmicu s opcijom otkupa za 11.000.000 evra. Sevilja se nada da bi mogla da izvuče veći deo uloženog u Rodrigeza koji se pokazao kao promašaj.

Rodrigez je dete Real Madrida i zablistao je na dvogodišnjoj pozajmici u Leganesu pa ga je Sevilja pre dve godine kupila za 13.500.000 evra i polagala je velike nade u njega. Ipak, ispostavio se kao razočaranje i upisao je samo po dva gola i dve asistencije na 44 utakmice pa je prošle zime prosleđen na pozajmicu u Hetafe koji je želeo da ga otkupi ali igrač nije hteo tamo da ostane. U Selti veruju da će ga vratiti na nivo igara iz Leganesa. Tek su mu 24 godine i može da predstavlja dobru investiciju.

Njegov potpis bi trebalo da bude samo početak serije dolazaka na Balaidos, a prelaznim rokom iz senke rukovodi Luiš Kampoš. Novi sportski direktor Pari Sen Žermena je zadržao u Selti ulogu savetnika i ima veliki uticaj na transfer politiku. Po njegovom nalogu je Selta angažovala prvo pojačanje ovog leta. U pitanju je 18-godišnji švedski vezista Viliot Svedberg koji je Hamarbiju plaćen 5.000.000 evra i predstavlja ulaganje u budućnost.

Selta će u narednim danima ostvariti još jednu želju Kampoša. Dogovoren je transfer američkog veziste Lusijena de la Torea iz Heraklesa za 1.800.000 evra. Pregovara se i o dolasku Bilbaovog štopera Unaja  sa kojim je postignut dogovor o detaljima ugovora ali ostaje još da se nađe zajednički jezik sa klubom iz Baskije. Pregovara se i sa Barselonom oko brazislkog golmana Neta, a želja je i Sosijedadov mladi napadač Đulen Lobete.

 

 

 


tagovi

Oskar RodrigezLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara