Mak u dresu reprezentacije Slovačke (© Reuters)
Mak u dresu reprezentacije Slovačke (© Reuters)

Sidnej pronašao zamenu: Mak u Ninkovićevim cipelama

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.08.22. | 17:34

Slovački reprezentativac potpisao dvogodišnji ugovor s petostrukim prvacima Australije. Stigli i Džo Loli iz Notingema i Džek Rodvel iz rivalskih Vonderersa

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Sidnej je pronašao zamenu za Miloša Ninkovića, koji je po završetku minule sezone kao slobodan igrač prešao u redove gradskog rivala Vonderersa. Težak zadatak da popuni ogromnu prazninu nastalu odlaskom dvostrukog osvajača Medalje Džonija Vorena za najboljeg fudbalera u Australiji, stavljen je pred slovačkog reprezentativca Roberta Maka.

Izabrane vesti

Bivši junior Mančester Sitija, koji je najbolji period karijere proveo u PAOK-u (2014-2016) i Zenitu iz Sankt Peterburga (2016–2020), potpisao je dvogodišnji ugovor s petostrukim prvacima Australije. Mak je stigao u Sidnej posle dve sezone i isto toliko titula u dresu Ferencvaroša, čija uprava, međutim, nije želela da mu ovog leta ponudi novi ugovor.

Reč je o igraču koji je do 2021. bio standardan reprezentativac Slovačke, čije je boje branio 73 puta i postigao 14 golova.

Razgovarao sam s dvojicom momaka iz Slovačke, Filipom Hološkom i Karolom Kiselom koji su ranije nosili dres Sidneja. Rekli su mi mnogo dobrih stvari o klubu i australijskog A ligi“, izjavio je Mak, koji će od oktobra imati priliku da pokaže može li da popuni cipele Miloša Ninkovića, koji je igrajući na istoj poziciji levog ofanzivnog veziste u proteklih sedam godina bio alfa i omega Sidneja u najuspešnijim sezonama kluba.

Osim Maka, Sidnej je angažovao još jedno pojačanje iz Evrope. Reč je o dugogodišnjem standardnom prvotimcu Notingem Foresta Džou Loliju, koji igra na poziciji desnog krila. Iako je prošle sezone dao značajan doprinos povratku Šumara u Premijer ligu, nije dobio priliku da debituje u najjačem klupskom šampionatu na svetu. Posle pet godina nije dobio novi ugovor u Notingemu, pa je pomalo iznenađujuće, sa svega 29 godina, odlučio da pre ponuda nekih članova Čempionšipa prihvati poziv iz Australije. On je po dolasku preuzeo Ninkovićevu „desetku“ na leđima.

U operaciji renoviranja tima Sidnej je, takođe, posegao za igračem iz komšiluka. Bivši fudbaler Mančester Sitija i Evertona Džek Rodvel zamenio je zapad lučkog grada i crveno-crni dres Vonderersa za nebesko-plavu opremu Sidneja.

Visokog defanzivnog veznog, dovedenog da igra na poziciji štopera, već na početku priprema snašla je teža povreda zbog koje će pauzirati narednih šest nedelja. Rodvel bi trebalo da se vrati u pogon tek krajem septembra, neposrednio pred početak nove sezone, zakazan za 8. oktobar.



tagovi

FC SidnejSidnejSidnej FCVester Sidnej VonderersVestern SidnejVestern Sidnej VonderersRobert MakMiloš NinkovićA ligaAustralija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara