Slavlje Makedonaca (Reuters)
Slavlje Makedonaca (Reuters)

Sija sjajna Makedonija! Majstorija bivšeg beka Partizana, čeka se kiks Rumuna (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 19:51

Jermenija ispala iz trke za baraž

Makedonija je ostala u trci za drugo mesto i plasman u baraž, Jermenija nije. U direktnom okršaju u Jerevanu, Severna Makedonija je slavila kao gost sa čak 5:0 i otpisala današnjeg rivala kolo pre kraja.

Podsetimo, Nemačka je odavno kaparisala prvo mesto i direktan plasman u Katar, pa se u poslednja dva kola vodi borba za drugo mesto i baraž. Makedonci su večeras preuzeli tu poziciju od Jermena sa tri boda više i zahvaljujući boljem međusobnom skoru ih eliminisali kolo pre kraja. Mada bi Jermenima svakako bilo mnogo teško jer u poslednjem kolu igraju protiv Nemačke.

Izabrane vesti

Makedonska briga je Rumunija koja ima dva boda manje, ali i meč manje. Rumuni večeras dočekuju Island u ključnoj utakmici. Ako pobede, onda im je drugo mesto na tacni jer u poslednjem kolu gostuju autsajderu Lihtenštajnu. Sa druge strane, Makedonci u poslednjem kolu dočekuju Island. Ipak, ni pobeda nad Jermanima, ni eventualni trijumf kod kuće nad Islandom ne znače nista Makedoncima bez kiksa Rumuna...

Naši južni susedi su danas odradili teži deo posla. Iako bez nekoliko bitnih igrača poput Ademija, Ristovskog ili Nikolova, Makedonci su u Jerevanu poveli posle 20 minuta igre. I to golom najvećeg iznenađenja u prvoj postavi. Nekadašnji Partizanov bek Stefan Aškovski je napravio pravi dar-mar po desnom krilu i upisao maestralnu asistenciju za Aleksandra Trajkovskog.

U 36. minutu je je već bilo velikih 2:0. Enis Bardi je u prvom meču sa kapitenskom trakom na ruci povećao prednost Makedonije sjajnim udarcem sa distance.

Krenuli su Jermeni na sve ili ništa u drugom poluvremenu i dobili su... Ništa! Strelac za 3:0 je opet bio Bardi. Ovoga puta iz penala koji je sam iznudio. Kanonadu je nastavio Ristovski u 79. minutu, da bi Bardi meč za pamćenje pečatirao het-trikom u 90. minutu.

Makedonci su odradili što je do njih, ali samo im kiks Rumuna večeras daje nadu. Sada im je verovatno još žalije što su kao domaćini protiv Rumunije i Jermenije upisali remije bez golova. Šteta ako ona istorijska pobeda u Nemačkoj ostane bez nagrade na kraju.

Što se Jermena time, i oni imaju za čim da žale. Sjajno su krenuli sa tri pobede u tri utakmice, ali onda više nijednom nisu pobedili. Najveći kiks im je svakako bio remi sa Lihtenštajnom na svom terenu...

PRETPOSLEDNJE KOLO

Četvrtak

Jermenija - Makedonija 0:5 (0:2)

/Trajkovski 20, Bardi 36 penal, 66, 90, Ristovski 79/

20.45: (1,57) Rumunija (4,00) Island (7,00)

20.45: (1,01) Nemačka (30,0) Lihtenštajn (70,0)



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.Kvalifikacije za Mundijal 2022Katar2022reprezentacija Makedonijereprezentacija JermenijeStefan AškovskiEnis Bardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara