Miljonarios (Foto: AFP)
Miljonarios (Foto: AFP)

Silva projektilom doneo Miljonariosu Kup Kolumbije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 05:27

Ambasadori po treći put osvojili kup, izjednačili se sa Independijente Medeljinom i izborili plasman u Kopa Libertadores

Dočekao je Miljonarios ekipu Juniora na svom El Kampinu sa golom minusa iz prvog meča finala. Uspeo je da poravna u prvom poluvremenu, a u drugom i da preokrene pa je na kraju osvojio Kup Kolumbije po treći put u istoriji 2:0 (prvi meč 0:1).

Miljonaris je tako stao rame uz rame sa Independijente Medeljinom sa tri osvojena kupa, ispred je ostao jedino Atletiko Nasional sa pet trofeja. Ispunio je još jedan veliki cilj i obezbedio plasman u Kopa Libertadores.

Izabrane vesti

Dominirali su Ambasadori i više nego zasluženo pred svojim navijačima stigli do preokreta i trofeja. Dozvolili su rivalu samo četiri šuta za 90 i kusur minuta, nijedan u okvir gola. Imali su loptu češće u nogama, ozbiljno pretili i na kraju ispunili zacrtani cilj.

Imali su gosti jednu solidnu priliku na startu, ali je usledila potpuna dominacija domaćina. Ređale su se prilike pred golom rivala, čak se i tresla mreža Huniora, ali je pogodak Miljonariosa poništen zbog ofsajda.

Ipak, u 18. minutu gosti skrivaju penal, loptu na kreč stavlja Luis Ruiz i efektnim udarcem donosi prednost Miljonariosu. Tribine su eksplodirale.

Slična slika i u nastavku, ali se golman gostiju Sebastijan Vijera nije dao savladati. Ipak, u 78. minutu je morao da pruži ruku Davidu Silvi koji ga je matirao veoma preciznim i snažnim udarcem sa preko 20 metara udaljenosti.

Do kraja nije bilo promena i veliko slavlje na El Kampinu je moglo da počne.

KUP KOLUMBIJE - FINALE, REVANŠ

Četvrtak

Miljonarios - Junior 2:0 (1:0), prvi meč 0:1

/Ruiz 18, Silva 78/



tagovi

MiljonariosJuniorKup Kolumbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara