©Reuters
©Reuters

Silva u koži rukovodstva Zvezde: Crveno-beli videli šta ih čeka u Mančesteru, Fulam se nadao dok Haland nije ubacio u drugu

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.09.23. | 18:05

Šampion Engleske bez poteškoća nastavio niz premijerligaških pobeda savladavši Fulam (5:1)

Grimasa koja oslikava nemoć i razočaranje predstavljala je prvu reakciju Zvezdana Terzića kada je Erik Abidal u Grimaldi formu, na žrebu grupne faze Lige šampiona Crvenu zvezdu smestio u društvo sa Mančester Sitijem i Lajpcigom. Iako posao za crveno-bele neće biti lak ni na megdanu nemačkom predstavniku bilo je jasno da je primarni razlog za nezadovoljstvo generalnog direktora kluba bila volja kuglica da ukrsti puteve šampiona Srbije i Premijer lige.

U koži u kojoj se našlo rukovodstvo Zvezde u Monaku, danas je bio Marko Silva, šef stručnog štaba Fulama. Izabranici portugalskog stratega pružili su maksimalan otpor kaznenoj ekspediciji Pepa Gvardiole, ali se susret u Mančesteru sveo na igru mačke i miša u kojoj su nade londonskog kluba trajale dokle je to želeo Erling Haland (5:1).

Izabrane vesti

Ovosezonski put u Evropi Crvena zvezda će početi upravo iz doma šampiona Engleske i Starog kontinenta, a šta je na internacionalnoj premijeri čeka demonstrirao je trenutno najbolji napadač na svetu potpisavši het trikom (uz jednu asistenciju) četvrti prvenstveni trijumf Sitija u sezoni.

Ušao je Fulam u susret sa jasnim planom da ne dozvoli Halandu ni pedalj slobodnog prostora, neretko su Norvežaninu zajedno na leđima bili u tandemu Isa Diop i Tim Rim, a upravo američki štoper posle samo dva minuta je nadoknadio pad koncentracije većeg dela defanzive koji je u 31. minutu naplatio Hulijan Alvarez.

Delile su praktično sekunde Silvu od ulaska u svlačionicu na poluvremenu uz pozitivne utiske, međutim spretna reakcija Nejtana Akea u kaznenom prostoru Fulama i gol posle kornera koji je izveo Fil Foden u potpunosti su urušili koncept kluba sa Krejven Kotidža.

Gol zaostatka urušio je koncepciju londonskog tima, a Siti je uprkos prednosti, nastavio da poput pitona davi rivala i vreba priliku da dovrši posao. Pod pritiskom protivnika podlegao je Rim čija je nespretna reakcija na loptu koju je poslao Alvarez predstavljala poklon kakav Haland ne propušta da ugrabi, te he Norvežanin hladnokrvnom egzekucijom, prektično neometan urušio snove rivala.

Pogodak korpulentnog centarfora predstavljao je međutim samo početak košmara gostiju, koji su u preostalom delu susreta bili samo nemoćni sparing partner. Već u 70. minutu Halandu je uručen novi dar prilikom da penal pretoči u jeoš jedan gol, a najstrožoj kazni prethodio je prekršaj Diopa nad Alvarezom. Nerealizovani jedanaesterac u prethodnom kolu očigledno nije poljuljao samopouzdanje Halanda koji je nastavio teror protivničlkih odbrana, a isti igrač stavio je i tačku na susret duboko u sudijskoj nadoknadi kada je kompletirao het-trik na asistenciju Gomeza.

I dok Građani posle nepuna četiri kola mogu da se pohvale kako su jedini Premijerligaš sa maksimalnim učinkom, Fulam je drugi put ostao praznih šaka. Ipak, malo je toga za čime će gosti moći da žale izuzev grešaka koje su usled presinga šampiona Engleske praktično predstavljale neminovnost. Dugo je čak Silvin tim uspevao da odseče Halanda od Alvareza, Fodena i Dokua, a eventualni povod za rezmišljanje u klubu iz Londona predstavljaće šitanje šta bi bilo da je sudija Majk Oliver poništio Akeov gol zbog pozicije u kojoj se našao Akanđi. Ipak, utisak je da defanzivac nije uticao na gol, odnosno da Leno svakako nije bio u mogućnosti da dođe do lopte.

PREMIJER LIGA – 4. KOLO

Petak

Luton - Vest Hem 1:2 (0:1)

/Andersen 90+2 - Bouven 37, Zuma 85/

Subota

Šefild junajted - Everton 2:2 (2:1)

/Arčer 33, Pikford 45+3 - Dukure 14, Dandžuma 55/

Brentford - Bornmut 2:2 (1:1)

/Jensen 7, Embuemo 90+3 - Solanke 30, Bruks 77/

Barnli - Totenhem 2:5 (1:2)

/Foster 4, Braunhil 90+4 - Son 16, 63, 66, Medison 54/

Čelsi - Notingem Forest 0:1 (0:0)

/Elanga 48/

Mančester Siti - Fulam 5:1 (2:1)

/Alvarez 31, Ake 45+5, Haland 58, 70, 90+5 - Rim 33

18.30: (2,55) Brajton (3,45) Njukasl (2,70)

Nedelja

15.00: (2,00) Kristal Palas (3,50) Vulverhempton (4,20)

15.00: (1,70) Liverpul (3,90) Aston Vila (4,80)

17.30: (1,85) Arsenal (3,70) Mančester Junajted (4,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaErling HalandFulamMančester SitiMarko Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara