Simbol gluposti – Serž Orije, simbol umeća – Džejmi Vardi: Samoubistvo Totenhema (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 17:10

Lester slavio u Londonu i izbio na drugo mesto na tabeli

Mesec i po dana u raju – sedmica u paklu. Posle pobeda nad Mančester Sitijem i Arsenalom, kao i remija sa Čelsijem u gostima, pominjalo se da bi mogao da se uključi u trku za titulom. Ako je suditi na osnovu igara i rezultata u poslednje vreme od tog posla neće biti ništa. Posle kiksa na Selhurst parku (1:1) i poraza u derbiju od Liverpula u poslednjem minutu (1:2), poklekao je Totenhem i pred Lesterom, koji ga je trijumfom u derbiju nedeljnog programa 14. kola pretekao na tabeli Premijer lige i postao prvi pratilac Liverpula.

Slavile su Lisice 2:0 i pošteno bi bilo reći da su taman za ta dva gola bile bolje, mada je teško oteti se utisku da ih je domaćin častio u duhu predstojećih praznika. Prvi poklon uručio je neoprezni – Englezi ga uveliko prekrstili u „sramotni“ Serž Orije, drugi Tobi Aldervajrled, a takve darove, sa sve mašnicom, sastav Brendana Rodžersa oberučke prihvata.

Izabrane vesti

Bilo bi pogrešno konstatovati da su gostili dobili samo zbog Totenhemovih grešaka. Ne, nametnuli su se, bili konkretni, otresiti, napadali sa svih strana i kad već nisu mogli da nađu put do mreže Iga Lorisa pomogao im je Orije. Morao bi konzilijum lekara da objasni kakve su bubice u glavi desnog beka Totenhema, nešto defnitivno nije bilo u redu čim je, ničim izazvan, u trećem minutu nadoknade prvog dela, naleteo na Veslija Fofanu i skrivio jedanaesterac koji je Džjemi Vardi pretvorio u pogodak. Već 11. u sezoni, za deobu drugog mesta na listi strelaca, sa Hjon Min Sonom i Dominikom Kalvertom Luinom. Ispred je samo Mohamed Salah (13).

Za razliku od Vardija, simbola Letserove titule pre četiri godine i održavanja u vrhu engleskog fudbala, Serž Orije je u očima „rođenih“ navijača sinonim gluposti. Otkako je došao u London skrivio je čak četiri penala. Rođen da upropasti ono što tim gradi.

Ruku na srce, Totenhem nije bogzna šta gradio, ali se organizovano branio sve do tog pomračenja uma Serža Orijea. Kao mnogo puta dosad, taj maler prelazi s jednog na drugog igrača, pa je Tobi Aldervajrled postigao autogol posle još jednog hrabrog poteza Džejmija Vardija i napada na loptu koju bi većina njegovih kolega pustila u gol-aut.

Prvenac Brendana Rodžersa nad Žozeom Murinjom mogao je da bude ubedljiviji da VAR nije lenjirima merio ofsajd Džejmsa Medisona, mada je pošteno priznati da je veliku ulogu odradio i Kasper Šmajhel ukrotivši udarac Sona kad je domaćin krenuo na sve ili ništa.

I dobio – ništa.

PREMIJER LIGA - 14. KOLO

Subota

Kristal Palas – Liverpul 0:7 (0:3)

/Minamino 3, Mane 35, Firmino 44, 68 Henderson 52, Salah 81, 87/

Sautempton - Mančester Siti 0:1 (0:1)

/Sterling 16/

Everton – Arsenal 2:1 (2:1)

/Holding ag 22, Mina 45 – Pepe 35p/

Njukasl – Fulam 1:1 (0:1)

/Vilson 64p – Riči ag 42/

Nedelja

Brajton – Šefild Junajted 1:1 (0:0)

/Velbek 87 - Bogl 63/

Totenhem – Lester 0:2 (0:1)

/Vardi 45+4, Aldervajrled 59 ag/

17.30: (1,80) Mančester Junajted (3,70) Lids (4,40)

20.15: (3,50) Vest Bromvič (3,45) Aston Vila (2,10)

Ponedeljak

18.30: (3,60) Barnli (2,95) Vulverhempton (2,30)

21.00: (1,52) Čelsi (4,30) Vest Hem (6,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serž OrijeTotenhemLesterDžejmi Vardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara