Dijego Simeone u Bukureštu (©Reuters)
Dijego Simeone u Bukureštu (©Reuters)

Simeone: Da mi je u septembru neko ponudio ovakvu situaciju, potpisao bih da prihvatam

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.21. | 00:51

Atletiko je u padu, ali Argentinac veruje u svoj tim

Bukurešt ovaj put nije bio srećan za Atletiko Madrid kao 2012. godine, kada je u rumunskoj prestonici ubedljivo savladan Atletik Bilbao u finalu Lige Evrope - 3:0.

Ovog utorka, u prvom meču osmine finala Lige Evrope, Jorgandžije su poražene od Čelsija 0:1 posle sjajnih makazica Olivijea Žirua.

Izabrane vesti

Niti jedan šut u okvir protivničkog gola nisu uputili igrači u crveno-belim dresovima, što je samo potvrda pada forme madridskog kluba. Samo jednu pobedu u poslednjih pet utakmica ostvarila je četa Dijega Simeonea, međutim, Argentinac ne brine.

"Zadovoljan sam kako mogi igrači rade i njihovim zalaganjem. Verujem u ovaj tim. Da mi je neko u septembru ponudio ovakvu situaciju, da budemo prvi na tabeli Primere i izgubimo 0:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, potpisao bih da pristajem na to. Trenutna forma nam nije dobra, ali revanš je tek za tri nedelje i imamo dovoljno vremena da uočimo šta treba popraviti da bismo izborili prolaz. Čelsi ima prednost, ali ostao je i revanš", smiren je bio Simeone posle utakmice.

Čini se da Argentinac već zna na čemu će morati da poradi sa svojim fudbalerima do druge utakmice.

"Moraćemo da imamo veći posed lopte i da se bolje pozicioniramo u napadu. Radićemo na tome, ali takođe nas čeka i važna utakmica sa Viljarealom u prvenstvu. Rad, rad i samo rad", istakao Atletikov trener.

Optimista uprkos zaostatku posle prvog duela je i kapiten Koke.

"U Londonu moramo ići po pobedu, nemamo drugog izbora. Ako postignemo dva gola, prolazimo. Moramo da odemo tamo sa pobedničkim mentalitetom. Trenutna situacija je teška, ali ustaćemo. Ovo je ista ona ekipa koja je imala osam pobeda u nizu, ali ne možete uvek pobeđivati. Imali smo lošu nedelju, to je realnost, ali moramo da nastavimo da se takmičimo i da se borimo. Atletiko uvek ustane", konstatovao je vezista Jorgandžija.

Madriđani su tokom februara pobedili samo Granadu, a igrali nerešeno sa Seltom i Levanteom, uz poraze od takođe Levantea i sada Čelsija. Lošom serijom u Primeri dopustili su gradskom rivalu da priđe na tri boda zaostatka, s tim da Real ima utakmicu više.


tagovi

Dijego SimeoneAtletiko MadridČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara