Dijego Simeone (©Reuters)
Dijego Simeone (©Reuters)

Simeone u pohodu na deveti trofej u trenerskoj karijeri

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.01.22. | 11:38

Atletiko Madrid igra protiv Atletik Bilbaa (četvrtak, 20.00) u drugom polufinalnom meču Superkupa Španije. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Jorgandžija je 2,20

Era Dijega Simeonea dugo će da se pamti u crveno-beloj strani Madrida, među navijačima kojima je Atletiko blizak srcu. Sa Argentincem na klupi Jorgandžije su osvojile do sada osam trofeja, a iz Rijada, glavnog grada Saudijske Arabije, ove nedelje bi mogli da se vrate i sa devetim.

Madriđani učestvuju na Superkupu Španije, kao aktuelni prvaci te zemlje. Rival u polufinalu u četvrtak od 20 časova biće mu Atletik Bilbao, koji je svoje učešće obezbedio tako što se plasirao u finale Kupa Kralja prošle sezone.

Izabrane vesti

Sa Simeoneom je Atletiko već osvajao Superkup u sezoni 2014/2015. Tada je u dvomeču bio bolji od Real Madrida sa ukupnih 2:1. Bio je to njegov drugi trofej, dok ga je Bilbao tri puta osvajao i on je branilac trona. U Atletikovom posladnjem osvajanju Superkupa učestvovao je Antoan Grizman, a on nažalost neće igrati ove godine u Saudijskoj Arabiji.

Nije uspeo da se oporavi od povrede butine, koja ga je naterala da otvori bolovanje. Pored Grizmana neće igrati ni Stefan Savić, takođe zbog povrede.

20.00: (2,20) Atletiko Madrid (3,15) Atletik Bilbao (3,90)

Upravo je odsustvo crnogorskog reprezentativca najveći problem za Simeonea, jer sa Savićem u timu Atletiko ne gubi. Zato, bez njega se odbrana raspada, pa je tim koji je godinama bio definicija za čvrst defanzivni blok sada veoma porozan.

Primera radi, samo u poslednjih mesec i po dana Atletiko je primao po dva gola od Majorke, Real Madrida, Sevilje, Granade i Viljareala. Od svih tih mečeva samo Žuta podmornica nije uspela da ga savlada.

-----------------------------

SVI SIMEONEOVI TROFEJI U TRENERSKOJ KARIJERI

Primera - 2013/2014 i 2020/2021

Liga Evrope - 2011/2012 i 2017/2018

Superkup Evrope – 2012/2013 i 2018/2019

Kup kralja - 2012/2013

Superkup Španije - 2014/2015

-----------------------------

Dueli dva Atletika su vrlo neizvesni poslednjih godina. Na poslednjih šest smo videli po dva od svakog ishoda. Poslednji okršaj, u septembru prošle godine, završen je u Madridu 0:0.

U Saudijsku Arabiju su oba tima otputovala posle remija u Primeri, Bilbao je odigrao 0:0 sa rivalom Alavesom, dok su Jorgandžije uzeli bod na gostovanju Viljarealu (2:2) u meču koji je obeležio pogodak Anhela Koree sa pola terena.

Bilbao je protiv Alavesa ostao bez važnog veziste Unaja Vensedora. On je već u četvrtom minutu morao da bude zamenjen zbog povrede, a nije uspeo da se oporavi na vreme da otputuje sa ekipom na Bliski istok. U Španiji je ostao i štoper Unaj Nunjez.

Pobednik današnjeg meča u finalu će da igra protiv Real Madrida, koji je u sredu savladao Barselonu posle produžetaka sa 3:2.

-----------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------

SUPERKUP ŠPANIJE - POLUFINALE

Sreda

Real Madrid - Barselona 3:2 (2:2, 1:1)

/Vinisijus 25, Benzema 72, Valverde 98 – De Jong 41, Fati 83/

Četvrtak

20.00: (2,20) Atletiko Madrid (3,15) Atletik Bilbao (3,90)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Superkup ŠpanijeAtletiko MadridAtletik BilbaoDijego Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara