Siti dodaje gas za Kundea, 70.000.000 evra i Otamendi

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.09.20. | 23:52

Steže se obruč oko sjajnog francuskog defanzivca

Mančester Siti pod hitno želi da pronađe adekvatno rešenje na poziciji štopera, pa su svi klupski resursi usresređeni ka defanzivcu Žulu Kundeu iz Sevilje. Jučerašna ponuda od 70.000.000 evra očigledno nije bila dovoljna za klub sa stadiona Ramon Sančez Pishuan, pa su Građani ekspresno odreagovali i pored pomenute cifre punudili i Nikolasa Otamendija.

Podsećamo, Đozep Gvardiola se okrenuo Kundeu nakon što su propali pregovori oko otkupa Kalidua Kulubalija iz Napolija i Hosea Marije Himeneza iz Altetiko Madrida. Na Etihadu se veruje da će pregovori sa Seviljom ići bolje s obzirom da Andalužani uživaju u situacijama kada mogu skupo da preprodaju igrače. Kundea su konkretno doveli na leto 2019. godine za 25.000.000 evra. Bio je to još jedan u nizu dobro osmišljenih poslovnih poteza ovog sjajnog kluba.

Izabrane vesti

Siti i Gvardiola su godinama unazad napravili veliki broj grešaka kada su u pitanju pojačanja na ovom mestu u timu, a jedan od njih je upravo bio Otamendi. Temperamentni Argentinac je stigao 2015. godine iz Valensije za 44.500.000 evra, ali se nije ispostavio kao kapitalna investicija. Ništa bolja situacija nije bila ni sa Džonom Stonsom, koji je godinu dana kasnije došao iz Evertona za 55.600.000 evra, a sada se pominje njegov povratak na Gudison.

Kunde ima samo 21 godinu, ali je prošle sezone oduševljavao u dresu Sevilje. Zabeležio je čak 40 nastupa u svojoj premijernoj sezoni na Pishuanu i postigao dva gola. Moglo bi da se desi da već ovog leta napravi dodatni iskorak u karijeri i obuče dres jednog od najambicioznijih klubova na Starom kontinentu.


tagovi

Žul KundeLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara