Žul Kunde (©Reuters)
Žul Kunde (©Reuters)

Siti gubi strpljenje, stiglo 70.000.000 evra za opciju C - Kundea

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.09.20. | 15:57

Vremena sve manje, Građani pod hitno moraju da nađu štopera

Ko bi rekao da će Mančester Siti ceo prelazni rok ovog leta posvetiti dovođenju samo štopera! I da će od jula do danas završiti samo jedan od predviđena dva posla... Ali to je ono što je postalo realnost. Klubovi u kojima igraju centralni defanzivci interesantni Sitiju ne osećaju tu vrstu pritiska da moraju da prodaju da bi preživeli. Zbog toga su pregovori s Napolijem zaleđeni, a Atletiko nema preteranu želju da se odrekne Hose Marije Himeneza, uprkos tome što se na stolu našlo čak 89.000.000 evra!

Zato je Siti izgubio strpljenje, pa je krenuo po treću varijantu na listi želja Pepa Gvardiole - Žula Kundea. Francuski L'Ekip javlja da je Siti već dostavio ponudu na 70.000.000 evra za francuskog štopera i da se čeka odgovor sa stadiona Ramon Sančez Pishuan. Sevilja je ovog leta i posle osvajanja Lige Evrope kao obavezu stavio prodaju jednog od najvrednijih igrača u timu. Da li Dijega Karlosa, Lukasa Okamposa ili Žula Kundea, ali klubu je potrebno da niveliše prelazni rok u kojem je pojačan tim na više pozicija pred povratak u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Kunde je pre samo nekoliko dana u intervjuu za lokalni list Estadio deportivo otkrio da ostaje u Sevilji i naredne sezone i da je maksimalno fokusiran na posao u Superkupu Evrope protiv Bajerna u Budimpešti u četvrtak, ali sve bi moglo da se okrene za 180 stepeni u završnih desetak dana prelaznog roka. Nedavno se pisalo da je Siti ponudio 55.000.000 evra za Kundea, ali sada L'Ekip tvrdi da je u pitanju znatno jača suma, a da će od tog novca 9.000.000 evra pristići na račun Bordoa na ime ranije dogovorenih procenata od naredne prodaje.

Pep Gvardiola od štopera ima ceo niz igrača – od Ajmerika Laporta, preko Džona Stounsa, Erika Garsije i Nikolasa Otamendija, do novajlije Natana Akea. Ali ideja je bila da Siti proda Stounsa i Garsiju, pa da u rotaciji budu Laport, Ake, Otamendi i još jedan igrač. To je prvobitno trebalo da bude Kulibali, pa ništa, pa Himenez i opet ništa, sada je tu Kunde!

Međutim, Siti je u duplom problemu, jer su Garsija i Stouns i dalje tu, odnosno Barselona nije konkretizovala interesovanje za mladog Španca, dok su se Čelsi i Arsenal odlučili za drugu opciju umesto Stounsa. Everton je zainteresovan, ali nema para da preplati Stounsa kao Siti pre koju godinu...

Kunde je jedan od nosilaca poslednje linije Sevilje i najzaslužnijih što se klub iz Andaluzije nedavno okitio šestim peharom za osvajača Lige Evrope.



tagovi

Žul KundeLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara