Mihajlo Mudrik (Foto: ©Reuters)
Mihajlo Mudrik (Foto: ©Reuters)

Siti i Arsenal bacili oko na Šahtjorovo krilo, Ukrajinci veruju da vredi više od Antonija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.10.22. | 20:47

"Da li je 40 miliona evra dovoljno da se kupi Mudrik? Ne pregovaramo kada čujemo ovu brojku. Čak ni za 50 miliona, ne zovemo ni predsednika da mu prenesemo ponudu u ovim slučajevima", ističe zamenik sportskog direktora Šahtjora Karlo Nikolini

Ako do ove godine niste imali priliku da "upoznate" Mihajla Mudrika, teško da od starta aktuelne sezone makar jednom niste zapazili plavokoso krilo kako u dresu Šahtjora poput brznog voza tutnji kraj leve aut-linije na mečevima Lige šampiona. Mladi Ukrajinac je partijama u dosadašnjih pet mečeva Grupe F zaludeo evropske velikane. Letos ga je, podsećanja radi, želeo Leverkuzen, ozbiljno je zagrizao i nudio klubu iz Donjecka 30.000.000 evra, ali su u upravi popularnih Rudara procenili da je to premalo. Bila je to ispravna odluka, jer bi već u januaru mogli da zarade makar duplo više novca.

Kako u intervjuu za Kalčomerkato kaže zamenik sportskog direktora Šahtjora Karlo Nikolini, manje ponude ni ne razmatraju. Na Donbas areni Mudrika već sada vide kao jedno od najboljih desnih krila u svetu fudbala.

Izabrane vesti

"Da li je 40 miliona evra dovoljno da se kupi Mudrik? Ne pregovaramo kada čujemo ovu brojku. Čak ni za 50 miliona, ne zovemo ni predsednika da mu prenesemo ponudu u ovim slučajevima. Mudrika cenimo više od Antonija iz Mančester junajteda koji je koštao 100.000.000 evra. Nismo dužni da prodajemo, ne želimo da pravimo fenomen, da tražimo cifre koje nisu realne, ali u ovom timu on je najodlučniji. Ukoliko želite određene igrače koji prave razliku u vrhunskim klubovima, potrebno je da to i platite", rekao je Nikolini.

Italijanske medije zanimalo je ima li među zainteresovanim klubovima onih sa Čizme i ako ih ima - kolike su im šanse da ga dovedu.

"Italijani se uvek pojave kasno. Mudrik je u centru pažnje i lako ga je skautirati sada kad svi znaju za njega, međutim, to je bilo moguće i ranije. Italijani donose slabe ponude, sa njima ni ne sedamo za sto."

Platežno najmoćniji su već godinama unazad engleski klubovi. U prethodnom periodu spekulisalo se da su za Mudrika zainteresovani Mančester Siti i Arsenal, što je 52-godišnji Italijan potvrdio

"Arsenal i Mančester siti? To su dva kluba koji su zainteresovani za Mudrika, ali postoje i drugi klubovi koji mogu da potroše mnogo novca odmah. Ima mnogo kandidata među engleskim klubovima, Španci su uvek prisutni, Francuzi takođe, ali sada je potrebna određena količina novca da bi ga doveli. Zajedno sa Mbapeom, Leaom i Vinisijusom, Mudrik je najjači igrač na svojoj poziciji", uverava Nikolini.

Mudrik, koji je na pet utakmica u Ligi šampiona postigao dva i namestio tri gola - u prvenstvu tri gola i pet asistencija na pet mečeva - nedavno je istakao da bi mu bilo teško da odbije ponudu Arsenala ukoliko ona stigne.

"Maštam o Premijer ligi. Mislim da je to san svakog momka. Arsenal je veoma dobar tim sa vrlo dobrim trenerom. Sviđa mi se način na koji igraju. Da, teško bi mi bilo da mu kažem ne, ali transfer nije samo moja odluka. Videćemo na zimu, bilo je dosta diskusija oko transfera, o tome kako je propao i ko me želi, ali to je normalno. Trenutno sam u Šahtjoru i želim da igram za ovaj tim. Šahtjor je za mene dom sada i bitno mi je da su moje mislim usmerene ka Šahtjoru, ali na zimu ćemo videti", rekao je Mudrik za CBS Sports Golazo pre nešto više od mesec i po dana.



tagovi

Zimski prelazni rok 2023Mihajlo MudrikŠahtjor Donjeck

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara