Stadion Etihad (©Reuters)
Stadion Etihad (©Reuters)

Siti objavio: Povlačimo se iz Superlige

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 22:28

Zvanično saopštenje

Samo dva sata pošto je objavljeno da se Mančester Siti povlači iz Superlige stiglo je i zvanično saopštenje kluba u kome su te namere potvrđene!

Mančester Siti je u kratkom saopštenju potvrdio izlazak iz novoformiranog takmičenja.

Izabrane vesti

“Mančester Siti potvrđuje da je formalno započeo proceduru za istupanje iz grupe klubova koji dalje razvijaju planove Superlige Evrope“, stoji u poruci za javnost.

Pratite UŽIVO sve vesti o Superligi Evrope na portalu Mozzart Sport

Posle strahovitog negativnog odjeka na globalnom nivou vodeći ljudi Mančester Sitija rešili su da po hitnom postupku istupe iz Superlige Evrope, uplašeni od toga da bi ostanak u takmičenju koje je tek oformljeno moglo da razori klupski ugled i navijačku bazu.

Odmah pošto je objavljeno da će Mančester Siti istupiti iz Superlige, na društvenim mrežama oglasio se najbolji igrač kluba Kevin de Brune s jasnom porukom protiv ulaska u ligu bogataša...

“Ovaj čovek dolazi iz malog grada u Belgiji sa snom da igra najviši nivo fudbala. Igrao je u Belgiji, Nemačkoj i Engleskoj. I ponosno reprezentovao svoju zemlju. Radio je i takmičio se protiv najboljih na svetu kako bi pobeđivao i osvajao titule. Najvažnija reč u svemu je – takmičiti se! Sa svim što se dešava poslednjih dana, možda je najbolji momenat da kažem kako se nadam da će se rešenje pronaći što pre. Svi znamo da je sve ovo biznis i ja sam deo istog, ali i dalje sam ečak koji voli fudbal svim srcem. Ovde se radi o fudbalu na globalnom nivou. Hajde da inspirišemo nadolazeće generacije fudbalera i nastavimo zajedno da sanjamo“, napisao je De Brujne.

Podsetimo, Pep Gvardiola je ranije oštro napao i Uefu i osnivače Superlige Evrope zbog novonastalog razdora i poručio da se nada da će u najskorijem roku da se izađe iz celokupnog haosa.

Posle Mančester Sitija i Čelsija ostavku je podneo generalni direktor i potpredsednik Mančester junajteda Ed Vudvord, što je takođe zvanično potvrđeno na sajtu Crvenih đavola, a iz Katalonije stiže informacija da je i Barselona na pragu zvanične odluke da se povuče

28. april, 21.00: (2,90) PSŽ (3,40) Mančester Siti (2,40)

Najnoviji rasplet predstavlja strahovit udarac za namere fudbalskih bogataša da realizuju megamolansku ideju vrednu pet milijardi evra, jer Barselona, Čelsi i Mančester Siti imaju visoku reputaciju u lestvici dvanaest klubova koji su odlučili da formiraju Superligu.



tagovi

Mančester SitiEvropska Superliga

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara