(Reuters)
(Reuters)

Gvardiola i po Uefi i po Superligi: Sport nije sport ako ne možeš da izgubiš

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 15:21

Trener Sitija ipak skrenuo pažnju da u ratu UEFA, Premijer lige i klubova, svako gleda (samo) svoj interes

Kada su Đosepa Gvardiolu pitali šta misli o novoformiranoj Superligi kojoj je pristupio i klub čiji je trener - Mančester Siti - španski stručnjak je bio iskren i kritikovao i same Građane, ali i Uefu. Počeo je u šaljivom tonu, da opusti uzavrelu atmosferu.

Izabrane vesti

"Čast mi je prvo da mogu da govorim u ime Sitija. Dobar sam portparol. Mi (menadžeri) razgovaramo šest puta nedeljno, pitaju nas o zdravstvenom osiguranju, korona virusu... Možemo da kažemo kako se osećamo, ali nismo pravi ljudi za razgovor (na temu Superlige). Predsednici su bolji. To je neprijatno za nas", rekao je Gvardiola na video konferenciji za medije.

Priznao je da od informacija ima samo saopštenje, upućujući medije da razgovaraju sa predsednicima Lige i klubova. Kaže da ima mišljenje, ali da ne poseduje sve informacije, uz opasku da veruje svom klubu.

"Navijam za svoj klub. Volim da budem deo Sitija. Ali imam i svoje mišljenje. Za sve sam saznao nekoliko sati pre objavljivanja. Rekli su mi da će objaviti saopštenje i ono je tu, ali niko ne govori jasno o tome šta će uraditi i još smo u ovoj poziciji..."

Pep, za razliku od mnogih, trezvenije sagledaava aktuelni trenutak. Nije ispaljivao silne strele.

"Svaki klub brani svoju poziciju. Ne budite cinični. Svako ima svoje interese. Kad govorite o Premijer ligi i UEFA, oni se brinu o svojim interesima. UEFA takođe nije uspela. Moraju da komuniciraju, da budu u kontaktu, da znamo šta da radimo, svi zajedno..."

Dodao je da bez obzira kakvo je takmičenje u pitanju, uvek treba da postoji poseban sportski naboj čime je direktno udario na ideju o Superligi.

"Ako me pitate zašto su ovi timovi izabrani da ubuduće igraju ovo hipotetičko takmičenje... Sport nije sport ako je uspeh zagarantovan, ili ako nije važno što ste izgubili. Kada ne postoji veza između napora i uspeha, onda to nije sport. Mnogo puta sam rekao da želim uspešnu Premijer ligu, a ne samo jedan tim na vrhu. Nije fer ako se timovi bore za (neki) vrh i ne mogu da idu dalje."

Ne brine se da li će UEFA zabraniti Sitiju da igra u polufinalu Lige šampiona zato što se priključio Supeligi.

"Ne, jer je to (Superliga) embrion koji još ne diše, već je samo namera. Ne diše. To je stvarnost. Igraćemo Ligu šampiona sledeće nedelje i pokušaćemo da dođemo do finala. Igraćemo u Evropi jer to zaslužujemo", dodao je Španac.


tagovi

Pep GvardiolaMančester SitiPremijer ligaUEFAEvropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara