Fudbaleri Mančester Sitija (©Reuters)
Fudbaleri Mančester Sitija (©Reuters)

Siti očekivano na +4, tandem Gundogan - Marez za titulu! Čelsi konačno nekog dobio, a Feliks pogodio za siguran opstanak

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.05.23. | 17:54

Kejn je Totenhemov zrak sunca, Kristal Palas se dobro nosio; Lidsu se smeši ispadanje, Bornmut i s porazom sve sigurniji u opstanak

Mančester Siti je na otvaranju 35. kola otišao na +4 i u slučaju da Njukasl napravi dobar rezultat u nedelju, zadržaće tu prednost tri runde pre kraja prvenstva! Čelsi je konačno uspeo da pobedi i to na Bornmut na Vitalitiju uz gol "maleroznog" Žoaa Feliksa, dok je Totenhem slavio posle četiri kola uz pogodak nikog drugog do Harija Kejna. Pozitivan rezultat napravio je Vulverhempton protiv Aston Vile koju je pobedom udaljio od Evrope.

Možda su misli fudbalera Sitija usmerene ka dvomeču sa madridskim Realom u Ligi šampiona, ali današnja pobeda nad Lidsom rezultatom 2:1 (2:0) mogla bi da se ispostavi kao možda i presudna posle onog uništenja Arsenala, pogotovo ako bi još Njukasl dobio Tobdžije na Sent Džejms stadionu.

Izabrane vesti

Tandem Ilkaj Gundogan - Rijad Marez vodi Siti ka tituli! Nemački vezista dva puta je tresao mrežu, Alžirac je bio arhitekta oba pogotka koji su se dogodili u rasponu od osam minuta što Lids stavlja u nezgodnu poziciju jer tim sa Eland Rouda sada ima isti broj bodova (30) kao Lester i Notingem Forest, uz utakmicu više. Gundoganove golove pogledajte OVDE i OVDE.

Mogao je Gundogan ovog subotnjeg popodneva do het-trika, na tome je insistirao Pep Gvardiola kada je Endrju Medli pokazao na belu tačku u 82. minutu, ali je pokušaj iskusnog veziste osujetio Hoel Robles bacanjem u istu stranu na koju je išla lopta, zbog čega je stativa sprečila ubedljiviji poraz. Po nepisanom pravilu već u sledećem napadu Lids je uspeo da stigne do pogotka preko Rodriga, ali gosti nisu imali snage da krenu u juriš po eventualni bod jer je Siti imao potpunu kontrolu dešavanja na terenu do poslednjeg sudijskog zvižduka. Rodrigov pogodak pogledajte OVDE.

Nije Pep mnogo kalkulisao iako u utorak dočekuje Real Madrid. Naravno, ima ogromnu rotaciju i to se u finišu prvenstva pokazuje kao presudan faktor u odnosu na Arsenal koji je platio ceh upravo manjem izboru igrača. Siti je definitivno razigran, uprkos padu u finišu i spreman čeka Blankose koji će pre toga odigrati finale Kupa kralja sa Osasunom.

Čelsi je iznenadio sve na Ostrvu i konačno pobedio nekog! Plavci su na Vitalitiju oživeli i savladali Bornmut sa 3:1 (1:1), mada je do pred sam kraj izgledalo da će obe ekipe uzeti po bod. Ipak, gosti iz Londona uspeli su da se uzdignu u samom finišu pošto je Benoa Badijašil stigao do prvenca u dresu novog kluba posle kornera Hakima Zijeha u 82. minutu. To nije bio vrhunac utakmice, pošto je konačni rezultat postavio Žoao Feliks, nepuna dva minuta pošto je na terenu zamenio ponovo užasnog Kaija Haverca. Portugalac koga mnogi smatraju maleroznim pošto je od njegovog odlaska iz Madrida Atletiko procvetao, a s dolaskom u London Čelsi upao u kanal, uspeo je da iskoristi u finišu dobar centaršut Rahima Sterlinga i to je njegov tek drugi pogodak u plavom dresu, odnosno prvi nakon skoro tri meseca! Feliksov gol pogledajte OVDE.

Najzamljivije je to što je Čelsi ovom pobedom obezbedio opstanak u Premijer ligi, jer je do kraja u opticaju još devet bodova, a šampion Evrope iz 2021. ima 12 više od timova na granici zone ispadanja.

Totenhem je na posle četiri utakmice bez trijumfa konačno osetio tu slast i dobio Kristal Palas u malom gradskom derbiju sa minimalnih 1:0 pogotkom Harija Kejna u prvom minutu nadoknade prvog dela, dok su Vulvsi identičnim rezultatom preko Totija već u 9. minutu stigli do vredna tri boda za opstanak u Premijer ligi. Kejnov gol možete videti OVDE.

PREMIJER LIGA - 35. KOLO

Subota

Bornmut - Čelsi 1:3 (1:1)

/Vinja 21 – Galager 9, Badijašil 82, Feliks 86/

Mančester Siti - Lids 2:1 (2:0)

/Gundogan 19, 27 – Rodrigo 85/

Totenhem - Kristal Palas 1:0 (1:0)

/Kejn 45+1/

Vulverhempton - Aston Vila 1:0 (1:0)

/Toti 9/

18.30: (1,47) Liverpul (4,40) Brentford (6,75)

Nedelja

17.30: (2,50) Njukasl (3,50) Arsenal (2,95)

20.00: (3,60) Vest Hem (3,60) Mančester Junajted (2,15)

Ponedeljak

16.00: (2,70) Fulam (3,35) Lester (2,60)

18.30: (1,37) Brajton (5,20) Everton (10,0)

21.00: (2,15) Notingem Forest (3,35) Sautempton (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiMančester SitiTotenhemIlkaj GundoganKonor GalagerHari Kejn

Obaveštavaj me

Man. Siti
Totenhem
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara