Mark Kukurelja (Foto: ©Reuters)
Mark Kukurelja (Foto: ©Reuters)

Siti udario u zid: Brajton izašao iz pregovora za Kukurelju

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.07.22. | 12:31

I neće se vraćati ukoliko Građani ne spreme 60.000.000 evra

Od Kajla Vokera, preko Benžamena Mendija do Žoaa Kansela, plaćao je Mančester Siti bekove, a da nije pitao šta košta, potrošivši samo na pomenutu trojicu 175.000.000 evra. Ipak, u međuvremenu je izgleda došlo do zaokreta u transfer politici na Etihadu, Građani ove godine posluju u plusu i čini se da više ne žele da preplaćuju igrače, što je sa ostrvskim klubovima generalno slučaj. I to bi šampiona Engleske moglo da košta pojačanja.

Atletik piše da su čelnici Brajtona odlučili da prekinu pregovore sa kolegama iz Sitija oko prodaje Marka Kukurelje. Navodno, na Ameksu ne žele da se cenkaju, već traže od Građana da ispune njihov zahtev i plate celih 60.000.000 evra. U suprotnom pregovora neće biti.

Izabrane vesti

Siti već neko vreme ne krije interesovanje za polaznika Barselonine La Masije i pre nekoliko nedelja dogovorio je lične uslove sa španskim fudbalerom, međutim, tek nedavno je započeo pregovore sa ljudima iz Brajtona. Prva i do sada jedina ponuda glasila je 35.000.000 evra, što su na jugoistoku Engleske glatko odbili.

Kukurelja je dugo bio strpljiv, nije želeo da forsira odlazak ne bi li pokvario odnose sa čelnicima kluba, ali je juče, uvidevši da se situacija ne menja, zatražio transfer od Brajtona. Nije ni to dalo rezultata, Galebovi su ostali pri svom stavu i neće se vraćati ni u slučaju da Siti poboljša ponudu ukoliko ona ne bude vredela 60.000.000 evra, dodaje Atletik.

Navodno, na Ameksu Kukurelju smatraju boljim igračem od Bena Vajta kojeg su prošle godine prodali Arsenalu za 58.500.000 evra, te da je mnogo teško pronaći identičnog igrača na tržištu, s obzirom na to da može da pokrije celu levu stranu terena.

Podsetimo, Mančester Siti je pre nekoliko dana prodao Oleksandra Zinčeka Arsenalu za 35.000.000 evra i trenutno osim 19-godišnjeg Džoša Vilsona Esbranda nema "prirodnog" levog beka. Doduše, Kanselo je pokriva kao da celog života igra kraj leve aut-linije.


tagovi

Mark KukureljaMančester SitiBrajtonLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara