Siti uhvatio šampionski ritam, Sterling sa penala iz sve snage preko gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 20:53

Očito je da u Pepovim momcima imao još potencijala...

Mančester Siti je uhvatio šampionski ritam. Oni što veruju u Pepa Gvardiolu i ovaj sastav još će dodati - konačno. Možda ovo što trenutno Građani igraju nisu njihova najbolja izdanja pod španskim stručnjakom - zapravo, sigurno nisu - međutim to je još jedan razlog više za konstataciju da na Siti mora ozbiljno da se računa. Jer kada sa 70 ili 80 odsto od punog kapaciteta Siti ima situaciju da lideru može da priđe na samo bod zaostatka (ukoliko dobije još jednu odloženu utakmicu), situacija je jasna. Ono najbolje od njih tek dolazi. Večeras na Etihadu lakše nego što to rezultat govori: Mančester Siti - Brajton 1:0.

Gvardiolinim momcima ovo je sedma pobeda u nizu i treća zaredom bez primljenog gola. Brajton svakako nije pravi reper - Grejem Poter i njegov tim trenutno imaju najduži niz bez pobede u Premijer ligi - ali da postoje "znakovi pored puta" koji kažu da Pep slaže poslednje komadiće u šampionski mozaik - postoje.

Izabrane vesti

Domaćin još jednom nije mogao da računa na najboljeg strelca u istoriji kluba Serhija Aguera zbog kontakta sa osobom zarađenom koronavirusom, dok je roviti Rahim Sterling šansu dobio u samom finišu utakmice. I nije se proslavio.

U takvoj situaciji još jednom je morao da "potegne" mlađani Fil Foden koji je sve bliži statusu startera. U to nema sumnje. Mada ove sezone u proseku igra tek nešto više od 60 minuta po meču Foden je najbolji strelac Mančester Sitija. Njegov osmi pogodak u svim takmičenjima rešio je večeras pitanje pobednika. Dobio je loptu od Kevina de Brujnea (14 asistencija), lepo je primio, u trku se namestio za šut i gađao vrlo precizno - 1:0.

Odbrana Sitija funkcionisala je sasvim dobro. Za 90 i kusur minuta Brajton je uputio samo jedan udarac u okvir gola Edersona Moraeša. Mnogo više zamerki Gvardiola je imao na protok lopte. Nekoliko puta je ustajao sa klupe i vikao što su pasovi kasnili, a pojedini igrači "davili" loptu.

Mogao je Siti na vreme da reši utakmicu. U 60. minutu Bernardo Silva je pogodio okvir gola, da bi u sudijskoj nadoknadi rezervista Sterling nekontrolisano izveo udarac sa bele tačke i prebacio gol. Svemu je prethodio prekršaj golmana gostiju nad De Brujneom...

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Utorak

Šefild junajted – Njukasl 1:0 (0:0)

/Šarp 72p/

Vulverhempton – Everton 1:2 (1:1)

/Neveš 14 – Ivobi 6, Kin 77/

Sreda

Mančester Siti - Brajton 1:0 (1:0)

/Foden 44/

21.15: (1,58) Totenhem (4,00) Fulam (6,00)

Četvrtak

21.00: (1,57) Arsenal (3,90) Kristal Palas (6,25)

***kvote su podložne promenama

Utorak 19.01.

Vest Hem - VBA

Lester - Čelsi

Sreda 20.01.

Lids - Sautempton

Fulam - Mančester Junajted

Četvrtak 21.01

Liverpul - Barnli

Odloženo

Aston Vila - Totenhem



tagovi

Premijer liga

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara