Džon Stouns
Džon Stouns

Siti želi da se otarasi Stounsa, pomirio se sa gubitkom velikog novca i čeka ponude iz Londona

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 11:20

Zainteresovan je i Arsenal

Nakon što je postalo jasno da će Nejtan Ake stići na Etihad u redove Mančester Sitija, sve je izvesnije da je Džon Stouns na izlaznim vratima kluba. Iako se prethodnih dana engleski defanzivac dovodio u vezu sa bivšim klubom Evertonom, ipak deluje da je interesovanje za 26-godišnjeg fudbala jače u Londonu, nego u Liverpulu.

Informacija da će Stouns biti dostupan za nekih 22.000.000 evra, momentalno je upalila lampice kod Dejvida Mojesa koji ima ambiciju da ga dovede u Vest Hem. Teška sezona je iza engleskog reprezentativca koji je zabeležio svega 16 nastupa u Premijer ligi. Bio je u senci Otamendija i Laporta kada se Bask oporavio, a Gvardiola je čak više na štoperskoj poziciji forsirao zadnjeg veznog Fernandinja nego Stounsa. To dovoljno govori o (ne)poverenju katalonskog stručnjaka u Stounsa. Englez je imao i dosta problema sa povredama - prvo butni mišić sredinom septembra prošle godine, potom stopalo u januaru, a onda i skočni zglob na treningu nakon lokauta.

Izabrane vesti

“Neke povrede su se obnovile, a onda su nastale i stine poteškoće poput one sa skočnim zglobom nakon pauze. Sve je to vrlo frustrirajuće iz lične perspektive, ali trudim se da budem što pozitivniji”, komentarisao je Stouns svoje fizičko stanje.

Odlazak sa Etihada deluje kao logično rešenje koje bi zadovoljilo kako igrača, tako i klub. Pitanje je samo hoće li Dejvid Mojes uspeti da obnovi saradnju sa Džonom Stounsom kojeg je trenirao u prvim mesecima 2013. godine kada je defanzivac došao na Gudison iz Barnslija za 3.500.000 miliona evra. Čekićarima neće biti lako da se izbore sa konkurencijom pošto se i Arsenal pominje kao potencijalni poslodavac. Problem bi mogla da bude Stounsova nedeljna plata od 100.000 funti koja je visoka za Vest Hemov budžet, ali Čekićarima na ruku ide obeštećenje koje nije veliko jer Stounsov ugovor istie za dve godine i Sitiju je ovo poslednja šansa da izvuče makar nešto od uloženih 56.000.000 evra u kupovinu Engleza pre četiri godine.


 

 


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Džon Stouns

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara