Stefan Ortega (©Reuters)
Stefan Ortega (©Reuters)

Sitijev rezervni golman savetovao Rodrija kako da savlada Glazera

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.23. | 10:46

Španski vezista otkrio detalj razgovora iz svlačionice na poluvremenu utakmice sa Crvenom zvezdom

Teško da je Omri Glazer imao bolje poluvreme u karijeri od prvog na Etihadu. Sedam odbrana protiv šampiona Evrope za 45 minuta, mreža – netaknuta. Dovodio je do ludila golman Crvene zvezde najboljeg strelca Premijer lige iz prošle sezone Erlinga Halanda, nemoćan je bio i njegov kolega u napadu Hulijan Alvarez, rešenje nisu imali ni Fil Foden, Bernardo Silva...

Delovao je izraelski čuvar mreže nesavladivo u tim trenucima. Zapravo, bio je nesavladiv, sve dok kasnije nije matirao sam sebe. Ali u prvom poluvremenu ozbiljno je nervirao šampiona Engleske, njegovi ofanzivci nisu imali rešenje za Zvezdinu "jedinicu". Oni nisu, ali jeste Stefan Ortega. Rezervni golman Mančester Sitija je očigledno “skenirao” Glazera u prvih 45 minuta, prostudirao njegove vrline i mane, pa je tokom pauze saigračima ukazao na slabosti izraelskog golmana.

Izabrane vesti

Taj detalj je posle meča otkrio Rodri, jedan od onih kojem se Ortega i obratio na poluvremenu, što mu je na kraju i pomoglo, jer je trećim pogotkom na utakmici ubio neizvesnost i zapečatio trijumf Sitija. Iskoristio je prostor, koji su mu ispred šesnaesterca ostavili fudbaleri Crvene zvezde, ušao u kazneni prostor i udarcem po zemlji pronašao put do Glazerove mreže. Baš onako kako ga je savetovao Ortega!

"Nekada ne morate da šutirate snažno. Ortega mi je na poluvremenu rekao da njihov golman posvećuje pažnju na visoke lopte, ali ne i na niske ili bočne. Toliko dobar savet!", otkrio je španski vezista posle meča.

Iako mu to nije primarni zadatak, postizanje golova Rodriju odavno već nije strano. Svi znaju kakvim udarcem raspolaže 27-godišnji Španac. Ove sezone već ih ima dva u Premijer ligi, pride i onaj sinoćnji protiv Zvezde, u junu je preciznim hicem rešio finale Lige šampiona.

"Mislim da je to nešto što dolazi kao prirodno kod igrača. To je nešto na čemu pokušavam da radim i razvijam. To nije moj najveći kvalitet, ali mogu da pomognem timu u tim trenucima."

Na njegov račun posle utakmice sa Sitijem pohvalno je govorio i Pep Gvardiola.

"Nadam se da će napredovati, ali on je izvanredan vezni igrač. Imali smo sreće jer ga je Mančester Siti angažovao, kada je stigao, nije bio ovaj tip igrača. Sada je jedan od kapitena. On je igrač vrhunske klase", istakao je trener Sitija.



tagovi

Štefan OrtegaRodriOmri Glazer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara