Foto: AFP
Foto: AFP

Sitijeva filijala jednom nogom u polufinalu KONKAKAF Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.03.22. | 05:28

Njujork Siti savladao Komunikasiones iz Gvatemale 3:1 u prvoj utakmici četvrtfinala

Njujork Siti je član MLS-a, jedan od nkolicine klubova koji pripadaju Siti grupi, a uskoro bi trebalo da postane i polufinalista KONKAKAF Lige šampiona. Jenkiji su posle trijumfa - 3:1 protiv Komunikasionesa u prvoj utakmici, jednom nogom maltene u polufinalu centralnoameričke elite. Ako za nedelju dana potvrde trijumf, odnosno sačuvaju prednost u revanšu u Gvatemali, biće im to najveći uspeh u klupskoj istoriji koja datira od 2013. godine.

Od 2018. godine kada je stigao iz argentinskog niželigaša Torkea, Valentin Kasteljanos jedan je od najboljih igrača Sitija. Zbog čega, pokazao je i večeras u Velikoj jabuci. Na isteku pola sata igre presekao je glavom centaršut Rodrigesa i doveo domaćine u vođstvo, da bi sredinom drugog dela bio ko-kreator najlepšeg detalja na utakmci. Poslao je lob-pas za Maksija Moraleza, a njegov zemljak je uhvatio sjajan volej.

Izabrane vesti

Nije Kasteljanos tu stao, već mu idu zasluge i za treći pogodak. Odužio se Santijagu Rodrigesu za asistenciju iz prvog dela igre. Na osnovu svega viđenog, ne čudi što je 23-godišnjak procenjen na 7.000.000 evra i što je najvrediji fudbaler u rosteru Njujorka. Od dolaska u MLS, odigrao je 115 mečeva u svim takmičenjima, postigao 45 i namestio 19 golova. Drugim rečima, učestvuje u golovima Sitija na svakih 130 minuta.

Prethodno je nakon sat vremena igre Gomboa iskoristio veliku nesigurnost golmana Šona Džonsona i postigao izjednačujući gol, koji Komunikasionesu izvesno neće biti dovoljan za plasman među najbolja četiri tima. Ali da ipak sačekamo revanš.

Bolji iz ovog dvomeča, u polufinalu će igrati protiv pobednika 180-minutne borbe između Sijetla i meksičkog Leona.



tagovi

konkakafKONKAKAF Liga šampionaNjujork SitiValentin Kasteljanos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara