(©MN Press)
(©MN Press)

Sivić pronašao dobitnu formulu: Sremčević - Frajdej za šest bodova u pet dana

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.11.23. | 20:27

Saša Stamenković sačuvao pobedu Mladosti na Krovu, Lučanci prvi put vezali dve pobede od starta sezone

Debi za zaborav u Kragujevcu (1:4), debakl i u Kupu Srbije protiv Vršca (1:3), ali terapija Tomislava Sivića u Lučanima polako daje rezultate. Mladost ponovo pobeđuje, i to u nizu. Iako posle 14 rundi drži vosoko četvrto mesto, ekipa iz moravičkog okruga tek ove nedelje je uspela da veže dve pobede u Mozzart Bet Superligi, pošto je posle minimalca u lokalnom derbiju sa Javorom zabeležila još jedan protiv IMT-a na krovu Tržnog centra - 1:0 (1:0).

I ne samo da je Sivić ekipi vratio pobedničke navike, već kao da je pronašao formulu da to čini u serijama, jer Mladosti je tri boda u sudaru sa beogradskom ekipom doneo tandem Uroš Sremčević - Patrik Eze Frajdej, isti onaj što je pre pet dana bio najzaslužniji za osvajanje celog plena protiv Ivanjičana.

Izabrane vesti

Tada se duo Sremčević - Frajdej pokazao na delu u 28. minutu, a večeras je veza proradila i ranije - već u 22. Akcija vrlo slična kao ona u ponedeljak, samo što je tada Nigerijac odigrao povratan pas po zemlji na prvu stativu, a ovog puta zavrnuo na drugu gde je Sremčević, tinejdžer označen kao sledeća "velika stvar" Mladosti, utrčao ispred Nikole Glišića i glavom poslao loptu pored stative za svoj treći ligaški gol i ispostaviće se - sva tri boda.

Sve je po IMT moglo da bude potpuno drugačije da je minut ranije Miloš Luković na suprotnoj strani terena iskoristio izglednu priliku. Još jedan 17-godišnjak sa velikim potencijalom bio je sam na penalu nakon što ga je u kontri uposlio Vladimir Radočaj, ali je strelac sedam prvenstvenih golova umesto daljom levom, vrlo neprecizno šutirao desnom nogom. Nije iskusni Saša Stamenković morao ni da reaguje. Tada nije, ali se zato u smiraj prvog dela pružio koliko je mogao i preko prečke prebacio loptu posle snažnog udarca Radočaja sa 25 metara.

Vrlo raspoloženi i pre svega skoncentrisani Stamenković posebno se istakao početkom drugog poluvremena. Tada ga je Luka Luković, pošto je prethodno nadmudrio dvojicu čuvara na ivici šesnaesterca, praktično već savladao uspevši da ćušne loptu pored njega sa desetak metara, ali je 38-godišnji čuvar mreže podsetio na najbolje dane i u poslednjem trenutku izbacio loptu sa gol-linije.

Bio je to period mnogo bolje igre domaćeg tima. Nikola Vukić je posle gužve u šesnaestercu sa sedam metara prebacio čitav gol, Aleksandar Zuev sa distance testirao Stamenkovića, ali je opet veliku priliku za domaći tim propustio mlađi Luković. I opet ga je uposlio Radočaj, bio je to gotovo idealan centaršut sa desnog boka, pobegao je drugi strelac prvenstva čuvaru i ovog puta za promenu otvorio stopalo, ali ispostavilo se – previše. Još jedna prilika otišla je u nepovrat.

Vreme je prolazilo, nervoza se sve više uvlačila u redove Trakorista i njihova igra postajala je sve nepovezanija. Otvorilo je to mnogo prostora za kontre gostiju, koji su preko svežih rezervista u finišu u nekoliko navrata mogli da zadaju konačan udarac domaćinu. Baš su Vladimir Radivojević i Jakuba Silue iskreirali najbolju priliku za lučanski tim u nastavku. Iskusni vezista je na protivničkoj polovini presekao loptu i odmah je dodao do brzonogog Siluea, a ovaj posle nekoliko driblinga poslao povratan pas za Aleksandra Varjačića na desetak metara. No, bilo je ovo veče velikih promašaja na "krovu" Tržnog centra – neumorni desni bek je u punom trku iz prve opalio po lopti i poslao je visoko preko prečke.  

Kad su i to preživeli, Jandrićevi izabranici krenuli su u juriš po bod, ali sve što su u finišu uspeli da stvore je gužva pred protivničkim golom. Gužva u kojoj je rezervista Sedrak Šarls ima sreće (i umeća) da mu se lopta odbije nekoliko puta, ali kao i većina aktera utakmice ne i koncentracije da makar jednu od prilika pretvori u gol.

IMT – MLADOST 0:1 (0:1)

/Sremčević 22/

Beograd

TC Stadion

Sudija: Nenad Minaković

Žuti karton: Lambulić (IMT), Tumbasević, Joksimović, Silue, Žunić (Mladost)

IMT (4-2-3-1): Gordić 5,5 – Glišić 6 (od 74. Kodžić), Delević 5,5, Lambulić 6, Ćirković 5,5 (od 58. Džinović 5,5) – Krstić 5,5 (od 58. Živojinović), Vukić 6 – Radočaj 6,5, L. Luković 5,5 (od 77. Čarls -), Zuev 5,5 (od 77. Stamenić -) – M. Luković 5

MLADOST (3-4-1-2): Stamenković 7,5 – Ćirković 7, Leković 6,5, Joksimović 6,5 – Varjačić 6,5, Žunić 6,5, Tumbasević 6,5, Udovičić 6,5 – Mirić 6,5 (od 71. Radivojević 6,5) – Sremčević 7 (od 89. Žunić -), Frajdej 7 (od 71. Silue 6,5)

Igrač utakmice: Stamenković (Mladost)

MOZZART BET SUPERLIGA, 15. KOLO

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Đo 69/

Subota

Radnički 1923 - Voždovac 3:0 (2:0)

/Vidakov 3, 19, 73/

Radnik - Napredak 1:2 (0:1)

/Duronjić 68 - Đ. Jovanović 30, Đeković 54/

Železničar - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

/Romanić 16 - Ivanić 61, Mijatović 76/

IMT - Mladost 0:1 (0:1)

/Sremčević 22/

Nedelja

16.30 (2,30) Javor (3,30) Spartak Ždrepčeva krv (3,20)

19.00 (1,45) Partizan (4,40) Čukarički (7,50)

19.30 (2,15) TSC (3,45) Vojvodina (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

IMTMladost LučaniMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara