Zvanično: Odložen duel Juventusa i Milana

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.03.20. | 23:02

Razmišlja se i o odlaganju svih sportskih događaja u Italiji na mesec dana zbog korona virusa

Problem postaje sve dublji i dublji, sport u Italiji trpi sve veće posledice zbog svega što se događa zbog korona virusa. Poslednja informacija je da je zvanično odložen duel koji je u sredu trebalo da se igra između Juventusa i Milana.

Prvi duel ovih timova je odigran na San Siru i završen je rezultatom 1:1, ali sutra neće biti revanša. I to je definitivna odluka, jer situacija sa virusom postaje sve ozbiljnija. Ovo obaveštenje je došlo u javnost samo nekoliko sati pošto je autobus Milana stigao u Torinu.

Izabrane vesti

U ovom momentu se ne zna kada će duel Juventusa i Milana u okviru Kupa Italije biti odigran. Raspored je već sada prenatrpan zbog brojnih odloženih utakmica, a veliko je pitanje da li će se igrati za vikend fudbal u Seriji A. I ne samo to, već i ako se bude igralo pitanje je iz kog kola će biti odigrani mečevi. U toku je potpuna zbrka na svim nivoima.

A sve to može da postane još drastičnije. Kako javlja novinska agencija ANSA, Vlada Italije razmišlja da suspenduje sve sportske događaje u Italiji na mesec dana zbog korona virusa. Nove brojke kažu da je još 27 osoba umrlo zbog ovog virusa u poslednja 24 časa. I to bi se odnosilo na celu državu, ne samo regione koji su najviše pogođeni.

To je predlog naučne javnosti.
"Treba izbegavati na 30 dana bilo kakvih događaja, uključujući one sportske, kao i one koji uključuju mnogo ljudi koji ne poštuju sigurnu distancu u odnosu na druge od jednog metra. Poslednj izveštaj kaže da u Italiji postoji 2.263 slučaja zaraženih i da je to povećanje od 428 u odnosu na dan ranije. Ukupno 79 mrtvih od pojave virusa. Od ukupnog broja obolelih, njih 160 se oporavilo od bolesti", ističe ANSA.

Sve ukazuje na to da se odlaganje utakmica neće završiti na ovoj između Juventusa i Milana…

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara