(©Reuters)
(©Reuters)

Skaloni: Rekli smo Mesiju da igra dok god bude mogao

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 14:46

„Nemoguće je opisati osećaj dok smo ga gledali uživo u Kataru“, kaže selektor Argentine

Svoju fudbalsku misiju na ovoj planeti Lionel Mesi je ispunio. Osvojio je sve što je osvojiti mogao. U njegovoj riznici su svi mogući trofeji, a na najvišem postolju stoji trofej Svetskog prvenstva koji je pre godinu dana uzeo u Kataru u dresu reprezentacije Argentine.

Iako su svi očekivali da se posle toga povuče iz državnog tima, Mesi je nastavio da igra za Argentinu. I to je sad već dovelo do situacije da ga nagovaraju da bude u sastavu i za sledeći Mundijal koji će se igrati u SAD, Kanadi i Meksiku.

Izabrane vesti

Mada je čovek koji je trebalo da odredi spisak putnika na veliko takmičenje selektor Lionel Skaloni, čak je i on rekao Mesiju da bi voleo da bude tu.

„Rekli smo Leu da igra dok god bude mogao. On je pokazao da može još mnogo, da nije blizu kraja karijere. Niko ne zna koliko dugo će još biti na terenu. Neverovatan je“, počeo je Skaloni priču u intervjuu sa Kristijanom Vijerijem u njegovoj emisiji „Tvič“.

Selektor Argentine je istakao da se Mesi najbolje oseća kada je na terenu.

„Leo je srećan kada je na fudbalskim terenu. Van njega mislim da je teško biti Mesi, jer kad god izađe iz kuće, okruži ga mnogo ljudi. Na terenu, tamo gde je lopta, oseća se najbolje“.

Pričao je Skaloni i kako je Mesi izgledao tokom Mundijala u Kataru.

„Svi su uvek govorili da je Svetsko prvenstvo posebno, izuzetno iskustvo za svakog fudbalera. A, njemu je nedostajao samo taj trofej. Koliko god da je neverovatan igrač, Mesi je u Kataru igrao iz sveg srca i zato je bio nezaustavljiv. Teško je objasniti kakav je osećaj gledati ga uživo. To morate da doživite. Kada bih vam pričao kakve je stvari radio na treninima, ne biste mi verovali. To je suludo“.

Jedan od junaka iz Katara, Anhel di Marija, najavio je kraj karijere nakon Kupa Amerike narednog leta. Mesi nije...

„Mislim da Leo može još dosta toga da da reprezentaciji, ali konačna odluka je njegova. Može da igra do kada god poželi i tim će ga podržati“, poručio je Lionel Skaloni, trofejni selektor Argentine.


tagovi

Lionel SkaloniLionel Mesifudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara