Skauti Slavije došli u Belek zbog Veljka Nikolića, pokreću se stvari oko Ada

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.01.22. | 16:34

Praški klub uzalud dolazio u tursko letovalište, vezista opet kuburi sa povredom

Milan je već registrovao za Seriju A Marka Lazetića, očekuje se da Granada brzo ozvaniči transfer Njegoša Petrovića i tako kompletira zimsku prodaju Crvene zvezde. Međutim, ne bi bilo iznenađenje da redove srpskog šampiona do kraja prelaznog roka napusti bar još jedan igrač. Ponuda Kanzas Sitija za Milana Pavkova je odbijena, a stvari su počele da se pokreću kada je u pitanju odlazak Veljka Nikolića.

U novogodišnjem intervju za MOZZART Sport generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je vrlo pozitivno govorio o kvalitetima Veljka Nikolića i istakao da mnogo očekuje od njega u nastavku šampionske trke. Iza veziste rođenog 1999. godine je vrlo težak period, izgubio je praktično šest meseci takmičarskog fudbala zbog čudne povrede stopala... I logično je što Nikolić više nije tako interesantan inostranim klubovima. Crvena zvezda je, gledajući iz ove perspektive, rizikovala i izgubila, jer je odbila prošle zime ponudu Spartaka iz Moskve.

Izabrane vesti

Međutim, Nikolić se i dalji visoko kotira na listi potencijalnih novajlija praške Slavije. Zvezdin vezista je dugo na skeneru dugogodišnjeg šampiona Češke, letos se pričalo o izvesnom transferu... Zimski prelazni rok u Češkoj je tek počeo, i trajaće naredne tri sedmice.

Dovoljno da se ponovo pokrene priča o Veljku Nikoliću. Glavni skauti Slavije boravili su prethodnih dana u Turskoj, gde su na nekoliko mečeva želeli da se uvere u formu Fenerbahčea, narednog rivala u Ligi konferencija. Pogodovalo im je što je klub iz Istanbula 15. januara gostovao Antaliji, pa su svratili do Beleka. Razlog je Veljko Nikolić. Želeli su da vide na licu mesta kako trenira vezista crveno-belih. I nisu imali šta da vide, pošto je Nikolić radio van grupe.

I juče su predstavnici velikana iz Praga posetili terene sportskog centra Kalista, nadali su se da će Veljko Nikolić odigrati solidnu rolu i nagovestiti povratak u prošlogodišnju formu. I ponovo su razočarani napustili poprište meča, pošto zbog obnovljene povrede zgloba Nikolić nije bio u konkurenciji.

Problemi sa povredom, koju je lečio i tokom zimske pijace, mogli bi dodatno da umanje šanse za transfer Veljka Nikolića, koje i onako nisu bile velike. Činjenica je da Crvena zvezda ne može da računa na projektovanu zaradu od pet miliona evra. Nezvanično, crveno-beli bi bili zadovoljni i sa ponudom od dva miliona, možda i nešto manje. Problem je povreda, ali Slavija ima dovoljno vremena da reaguje.

Sa druge strane prioritetni zadatak kada su u pitanju ulazni transferi meta je odavno ozanečna – Edmund Ado! Vezista Šerifa je na vrhu liste želja sportskog sektora crveno-belih, međutim od početka misije znalo se da to neće biti lak zadatak. Šerif nije baš raspložen da proda jednog od najboljih igrača, ali postoje tu i neke administrativne prepreke. Prema saznanjima MOZZART Sporta određeni procenti od naredne prodaje reprezentativca Gane ima i prethodni Adov klub, slovačka Senica. Šerif bi želeo da otkupi procente i potom proda Ada.

STANKOVIĆ BI VOLEO DA IMA BANJCA, ALI...

Početna cena je iznosila dva miliona evra, i jasno je da je pomenuta cifra preveliki zalogaj za crveno-bele. Na Marakani su i zvanično i nezvanično vrlo škrti na rečima kada je u pitanju dolazak mladog veziste. Međutim, nove informacije govore da se sinoć pokrenuo posao, odnosno da bi na kraju Dejan Stanković mogao da dobije lep poklon od uprave kluba. Samo što je dug put do realizacije.

Potencijalni dolazak Ada zatvorio bi pijacu u Ljutice Bogdana. Pominjan je i dolazak Mihaila Banjca iz TSC-a, koji se igrački, najblaže rečeno, jako dopada Dejanu Stankoviću. Voleo bi Stanković da ima Banjca u timu, ali odlazak Njegoša Petrovića ostavio je samo jednu rupu. Za sada deluje da bi Ado mogao da je popuni.

Prostor bi Banjcu otvorio odlazak Veljka Nikolića ili neuspešni pregovori sa Šerifom oko Ada. Ima vremena do 7. februara.


tagovi

Veljko NikolićEdmund AdoDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara