Ilustracija (©FK Shkendija)
Ilustracija (©FK Shkendija)

Škendija juri rođendansku pobedu, Škupi prekida tradiciju, Tikveš zaustavlja Strugu

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.08.21. | 11:55

Danas na programu mečevi 5. kola šampionata Makedonije

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Zbog reprezentativnih obaveza, peto kolo šampionata Makedonije (PMFL) igra se dan ranije. Sve utakmice su na rasporedu danas sa početkom u 16.00, a zatim ekipe odlaze na dvonedeljni odmor usled međunarodnih obaveza nacionalnih timova.

Izabrane vesti

Aktuelni šampion Škendija u rođendanskoj atmosferi čeka novo kolo protiv bitoljskog Pelistera. Makedonski prvak ovog vikenda slavi 42. rođendan. Trener Bruno Akrapović je smirio loptu sa Armendom Alimijem. Kapiten se vratio na trening i bice u početnih 11, a dobra vest za Škendiju je da je Kamer Ćaka nije povreden, a novi napadač Adenis Šala je registrovan. Što se tiče tradicije, ona je na strani Škendije – u poslednjih pet mečeva sa Pelisterom tim iz Tetova ima četiri pobede i jedan remi uz gol-razliku 11:2.

16.00: (5,90) Pelister (3,80) Škendija (1,55)

Škupi kojeg predvodi Goce Sedloski, revoltiran porazom u Strugi (2:4), kao domaćin će da dočeka povratnika Skoplje. Utakmica se ponovo igra izvan Čaira zbog građevinskih aktivnosti na stadionu. Međutim, na tribinama će biti 1.000 navijača prema novim protokolima u Makedoniji, koji dopuštaju 50% kapaciteta na fudbalskim utakmicama. Tim će biti bez Fredija Alvareza i Fatija Ismailija koji su suspendovani zbog crvenih kartona. U Skoplju će trener Markovski posle dužeg vremena moći da računa na Ivana Nastevskog, koji je savladao povredu i u punom je ritmu.

Škupi će igrati protiv Skoplja, ali i protiv tradicije. Ostvario je samo jednu pobedu nad Piratima u poslednjih pet mečeva. To se desilo 2017. godine, kada je slavio sa 1:0 golom Alena Jašaroskog, inače igrača koji sada nosi protivnički dres i videćemo ga na suprotnoj strani kao glavni adut.

16.00: (3,35) Tikveš (3,05) Struga (2,20)

Tikveš Paneta Blaževskog traži prekid crne serije. Tim koji se vratio u makedonsku elitu posle 17 godina imao je aktivan prelazni rok, ali ne može nikako da se uklopi i konačno pobedi. Posle četiri kola ima jedan remi i tri poraza, sva tri u nizu, a šansa da se prekine ova negativna serija biće domaći meč sa Strugom Trim Lum. Podrška sa tribina igraće veliki faktor u ovom meču. Gosti u Kavadarcima teško dobijaju kada je stadion pun. Za oba tima ovo će biti prvi obračun u istoriji. Struga je neporažena, hoće li podleći u Kavadarcima?

Makedonija Đorče Petrov igra toplo-hladno ove sezone. Obrazac je pobeda-poraz-pobeda-poraz... Sada sledi meč sa Borecom iz Velesa. Lavovi su favoriti na papiru, a ako sledimo onaj obrazac koji smo gore pomenuli, dolazi do treće pobede bivšeg šampiona Makedonije.

16.00: (2,50) Renova (3,00) Rabotnički (2,90)

Biće uzbudljivo u Tetovu, gde se sastaju Renova i Rabotnički. Obe ekipe imaju identičan skor posle četiri odigrana kola, dve pobede, remi i poraz. Osmanijevi Gipsari u ovaj meč ulaze porazom od Akademije Pandev (1:2), dok Rabotnički trenera Aleksandara Vlaha krasi pobednički duh zbog trijumfa nad Tikvešom (2:1) zahvaljujući golovima braće Marija i Luke Stankovskog.


tagovi

Makedonija 1ŠkendijaRabotničkiAkademija PandevŠkupiRenovaPelister

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara