Starteri Vojvodine protiv Napretka (© Star sport)
Starteri Vojvodine protiv Napretka (© Star sport)

Skener Vošine premijere: Novajlije obećavaju, Veljko Simić nastavlja po starom

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.07.22. | 08:41

Baraj i Traore položili prvi test, glavni problem realizacija

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Velike ambicije ispoljene na pripremama Lale su pretočile u trijumf na premijeri nove sezone Mozzart Bet Superlige. Samopouzdanje se vratilo i navijačima, nešto više od 4.000 posetilaca na „Karađorđu“ izabranici Milana Rastavca počastili su pobedom nad Napretkom (1:0), pogotkom Veljka Simića. Tokom prošle sezone, Simić je bio jedan od najboljih pojedinaca Lala, ujedno i prvi strelac tima (deset golova), a ofanzivni vezista je nastavio tamo gde je stao u minulom ciklusu.

Izabrane vesti

U nedelju je opet bio najbolji na terenu, dobru partiju krunisao golom i nagovestio da bi u tek započetom prvenstvu mogao biti jedan od ključnih igrača Novosađana. Sudeći po ovom meču, Vošine navijače mogu da raduju i izdanja stranaca Iva Baraja i Mamadua Traorea, startera već u prvoj zvaničnoj utakmici, iako su se znatno kasnije priključili ekipi tokom drila u Sloveniji.

Još je rano donositi zaključke, ali po viđenom na pripremama, kao i u meču protiv Napretka, čini se da je Voša dobro pazarila. Delovalo je da Stara dama neće baš lako nadoknaditi odlazak Miljana Vukadinovića – otišao u kazahstanski Tobol – prošle sezone jednog od najboljih igrača Vojvodine i drugi golgeter tima (šest pogodaka). Baraj je popunio njegovo mesto na desnom krilu i pokazao da može biti dostojna zamena, ozbiljna opasnost za protivnike. Imao je dobar pokušaj izvan šesnaesterca, kad je lopta zamalo otišla pored stative, a nekoliko puta je slao oštre pasove u srce kaznenog prostora i stavljao na muke gostujuće defanzivce. Senegalac je kumovao i pogotku, kada je poslao loptu do Nemanje Nikolića, koji je potom spustio do strelca Simića.

Dosta sigurno u odbrani delovao je Mamadu Traore u tandemu sa Igorem Jeličićem, a u jednom napadu je dvaput zaustavio razigranog Džugurdića, koji je pravio probleme Milanu Lazareviću levom stranom.

Igrom stranaca zadovoljan je i šef stručnog štaba Novosađana, Milan Rastavac.

„Ostavili su pozitivan utisak. Doneli su kvalitet koji je uočljiv, svi smo mogli da prepoznamo razlog zbog kojeg smo ih angažovali. Imaju iskustvo i pokazali su da nisu podlegli atmosferi i činjenici da je ovo bila prva utakmica u prvenstvu. Valja imati u vidu da imaju i relativno mali broj treninga sa nama, priključili sun am se tek tokom priprema. Raduje me to što su nam doneli kvalitet koji očekujemo”, kazao je Rastavac.

Solidno izdanje pokazali su i novajlije Nemanja Nikolić i Radomir Milosavljević, koji su se takođe našli u startnih 11. Nikolić je na debiju zabeležio asistenciju, pošto je lepo glavom uposlio Veljka Simića. Najatraktivniji potez na meču delo je upravo Milosavljevića, dobro je pokušao makazicama, ali je golman Kruševljana pravovremeno reagovao.

Ima pak problema koje bi Novosađani trebalo da saniraju. Pre svega, u realizaciji. Igrala je Voša od starta ofanzivno, opsedala gol protivnika i stvorila veliki broj prilika, posebno u prvom poluvremenu, međutim, nije ih materijalizovala. Nedostajala je nekad bolja reakcija, nekad završni pas, pa je malo falilo da joj u poslednjim trenucima Čarapani otkinu bodove. Srećom po domaćina, Džugurdić je promašio jedanaesterac.

Nisam u potpunosti zadovoljan segmentom završnice. Trebalo bi da nastavimo da radimo na samopouzdanju, mirnoći i efikasnosti, posebno kad već imamo prednost. Često smo bili u situacijama da imamo prednost u završnoj trećini terena, a da ne dođemo u priliku da uputimo šut. Potrošili smo mnogo takvih napada. Videlo se da ekipi nedostaje zrelost da utakmicu mirnije privede kraju i malo više dominira sa posedom u poslednjim minutima meča”, svestan je problema u završnici i Vošin strateg, Milan Rastavac.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaFK Vojvodinaveljko simićIv BarajIv BarajeMilan Rastavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara