Slavlje Gvaranijevog Pabla
Slavlje Gvaranijevog Pabla

Skolari je neuništiv

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 02:19

Tri puta gol zaostatka, igrač manje, a opet je Kruzeiro ostao neporažen

Možda nije uspeo da prenese rezultate sa domaćeg terena u Evropu, ali u Brazilu kao da ne postoji nemoguća misija za Luisa Felipea Skolarija. Dve godine nakon što je sa Palmeirasom osvojio titulu prihvatio je 72-godišnji strateg sasvim drugačiji izazov i rešio da pomogne Kruzeiru da se spase ispadanja u treću ligu. I mada mu paklen posao tek predstoji, Kruzeiro je odigrao i šesti meč bez poraza otkako je Skolari preuzeo dirigentsku palicu. Ovog puta u sasvim ludoj utakmici. Gvarani je tri puta imao gol prednosti, od 57. minuta i igrača više, ali se domaćim ipak izvukao – 3:3 u 21. kolu Serije B.

Bez sumnje jedna od najboljih utakmica u ovoj sezoni Serije B. Iako pričamo o timovima kojima ispadanje i dalje preti. Možda su i zbog toga igrali bez zadrške, i to se jasno videlo.

Izabrane vesti

Dva gola Murilja Rangela – prvi je bio posebno upečatljiv – i jedan Pablov (njegov prvi posle pet godina i prvi posle šest meseci nakon tragične smrti oca na poslu zbog čega je proslava bila vrlo emotivna) ulivale su optimizam u tabor gostujućeg tima, ali Kruzeiro nije odustajao. Prvo Manoel, pa Vilijam Potker, a u 81. minutu i Velinton kada su domaćini već igrali sa desetoricom. Isključen je baš Potker, koji je u samo dva minuta razmaka dobio dva žuta kartona. Drugi valjda zbog prigovora, prilično je strog bio sudija meča.

Kako bilo, Velinton je izjednačio i spasao Skolarija prvog poraza. Ali još će u Kruzeiru morati da rade da bi se spasli ispadanja. Trenutno su 15. na tabeli sa 24 boda iz 21 utakmice, samo četiri iznad zone ispadanja. Ni Gvarani nije siguran, imaju samo bod više, a i jedni i drugi imaju utakmicu više od ostalih rivala, jer ovo je bila prva utakmica kola.

Zato u sledećem moraju da pobede, jer za rivale imaju direktne protivnike u borbi za opstanak. Kruzeiro će na Figueirense, Gvarani na Botafogo SP.




tagovi

BrazilBrazil 1Luiz Felipe SkolariKruzeiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara