Foto: Reuters
Foto: Reuters

Skolarijev Kruzeiro ispustio trijumf u 94. minutu

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.12.20. | 04:30

Brazilski velikan nikako da se vrati na željeni kolosek

Golom Valdivije u 94. minutu, Avai je stigao do remija protiv Kruzeira (1:1) u susretu 30. kola brazilske Serije B.

Izabranici Luiza Felipea Skolarija su do vođstva stigli golom Mačada u 41. minutu na asistenciju Potkera, a potom su odlučili da čuvaju minimalnu prednost što ih je koštalo dva ispuštena boda duboko u sudijskoj nadoknadi.

Izabrane vesti

Avai je počeo susret znatno agilnije pokušavajući da nametne svoj tempo, međutim Kruzeiro je dobrom postavkom uspeo da neutrališe brze ofanzivce domaćina, a sve do gola gostiju golmani nisu bili na ozbiljnijim iskušenjima.

U 41. minutu Potker je dobio loptu na desnoj strani i uposlio Mačada koji je u padu zahvatio loptu i prosledio je u mrežu.

Vodeći pogodak uticao je na Kruzeiro koji se zatvorio i zauzeo gard sa namerom da sačuva minimalnu prednost. Inicijativa domaćina je rasla kako se susret bližio kraju, a značajno osveženje u igri Avaija bila je trostruka izmena u ofanzivi i ulazak Renatinja, Ronalda i Žeana.

Defanzivna filozofija mogla je da košta Kruzeiro u 77. minutu kad je Fabio odličnom intervencijom odbranio udarac Pedra Kastra. Ipak, golman gostiju bio je nemoćan u četvrtom minutu sudijske nadoknade kad je Valdivija najspretnije reagovao u gužvi pred golom Kruzeira i odbijenu loptu prosledio u mrežu.

Avai je tako, posle dve pobede, remijem nastavio niz utakmica bez poraza, dok je Kruzeiro propustio priliku da savlada rivala protiv kojeg nije slavio od avgusta 2011. godine.

BRAZIL, SERIJA B, 30. KOLO

Petak na subotu

Avai - Kruzeiro 1:1 (0:1)

/Valdivija 90+4 - Mačado 41/

Kujaba - Operario 2:0 (1:0)

/Gava 11, Ženison 79/



tagovi

Luiz Felipe SkolariBrazil Serija BBrazil 2Kruzeiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara