Skolari (© AFP)
Skolari (© AFP)

Skolariju je lepše bilo u penziji: Vojvoda mu uzeo meru za osam minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.06.23. | 01:31

Atletiko Mineiro poražen od Fortaleze, preokret Fluminensea

Moraće navijači Atletiko Mineira da se strpe kako bi dočekali prvenac Luiza Felipea Skolarija na klupi njihovog kluba. Vratio se iskusni stručnjak iz penzije, neočekivano preuzeo šampiona Brazila iz 2021, samo za pobedu još ne zna. Štaviše, posle 1:1 u derbiju sa Fluminenseom, Galo je zakazao na još jednom gostovanju, ovoga puta na Arena Kastelao, gde je položio oružje pred Fortlazelom – 1:2.

Kobnim za Skolarijev tim se ispostavio početak drugog poluvremena. Za samo osam minuta crno-beli su matirani dvaput, posle čega nije bilo realno očekivati da se vrate iz tako debelog minusa.

Izabrane vesti

Prvo je Tomas Poćetino poentirao u 54. minutu iskoristviši ne baš spretnu reakciju odbrane rivala, što mu je omogućilo da glavom pogodi cilj, da bi već u 62. na spuštenu loptu Titija reagovao kapiten Tinga i kombinacija defanzivaca Fortaleze omogućila je domaćinu da pokaže koliko je jak. A snažan je. U prvenstvu ne zna za poraz pred domaćim navijačima već 12 utakmica (od septembra prošle godine kad ga je nadmudrio Botafogo 1:3), dok je računajući sva takmičenja Fortaleza spojila skoro tri meseca bez neuspeha kod kuće, jer je davno bio 30. marta kad je poklekla pred Searom (2:3).


Ovakva izdanja ne bi trebalo nikog da čude, sastav Huana Pabla Vojvode je najefikasniji tim u Brazilu na obračunu svih takmičenja, prosečno daje skoro dva gola po meču i to je dokazao protiv favorita.

Atletiko Mineiro je igrao loše dve trećine utakmice i to ga je koštalo poraza. Dekoncentrisano je delovao Hulk, nije baš dobro sarađivao sa partnerom u napadu, Paulinjom, čak je u napadu pre inicijalnog gola Fortaleze propustio šansu da crno-belima donese prednost, ali je izabrao loše rešenje (udarac, umesto proigravanja) i to je bio put bez povratka. Njegova zamena u liku Alana Kadreca uspela je pred kraj samo da ublaži poraz, prvim golom u novom klubu.

Fortalezi je bilo potrebno osam minuta da postigle golove vredne pobede, a Fluminenseu svega tri da bi preokrenuo rezultat protiv Baije i tako pritisnuo Botafogo i Palmeiras, koji će u nedelju veče igrati veliki derbi 12. kola Brasileiraa.

Flu je dobio 2:1, iako je imao igrača manje na terenu posle isključlenja Nina (37. minut) i bio prinuđen da juri zaostatak posle gola gostiju, ali je zahvaljujući furioznom početku drugog poluvremena, golovima Lelea i Gabrijela Piranija slavio tek drugi pu od poslednjih deset računajući sva takmičenja.







tagovi

Južna AmerikaLuiz Felipe SkolariAtletiko MineiroBrazil 1Brazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara