Skols i Van Persi rafalno po Junajtedu: Što tri štopera protiv jednog očajnog napadača? Sporo, tromo, bez napretka...

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.10.19. | 09:55

Ništa pozitivno da se izvuče iz izjava dvojice asova...

Navikli su navijači Mančester junajteda u postfergusonskoj eri da čitaju mahom kritike na račun tima, bez obzira na to ko sedeo na klupi i kakve okolnosti bile. Jednostavno, bivše legende ne praštaju to što već šest godina klub ne može da se stabilizuje već srlja u ponor i kalja ime nekada moćnog fudbalskog giganta.

Stvari se nisu promenile nabolje ni posle Junajtedovog gostovanja Partizanu u Humskoj 1, gde je Parni valjak odigrao vrlo dobru utakmicu i bio potpuno ravnopravan takmac defanzivno orijentisanom sastavu Ole Gunara Solskjera. Ne cvetaju Đavolima ruže ni pod trenerskom palicom nekadašnjeg golgetera, a njegov bivši saborac Pol Skols nije štedeo kritike već je jasno ukazao na sve propuste viđene u 90 minuta aktivnog fudbala...
“Ovo je već tako tipično za Mančester junajted ove sezone. Nema mnogo kvaliteta u napadačkoj trećini“, izjavio je razočarani Skols, kome uopšte nije jasno zašto se Solskjer odlučio da posle remija s Liverpulom (1:1) prošlog vikenda ostane privržen taktici s tri štopera pozadi – Megvajerom, Rohom i Džounsom.
“Junajted jeste izgledao sigurno pozadi, ali me zanima da li je ovo stvarno bila utakmica za tri štopera pozadi. Protiv Liverpula, gde ste igrali protiv tri strašna napadača, to mi je razumljivo. Ovu utakmicu ste bacili niz vodu, jer su tri štopera čuvala jednog jako lošeg napadača. Uopšte nije bio opasan, osim one jedne šanse kada je pogodio stativu“.

Izabrane vesti

Skols veruje da je Junajted trebalo više da napadne Partizan i da tako izvuče ubedljiviju pobedu.
“Junajted je trebalo da izvuče jednog štopera napolje, da uvede Markusa Rašforda kao najboljeg napadača od starta i da pobedi s većom razlikom“.

Bivši reprezentativac Engleske nema dilemu da je Nemanja Miletić skrivio jedanaesterac nad Junajtedovim detetom Brendonom Vilijamsom.
“Čist penal. Možda se na prvi pogled činilo da je Partizanov igrač dotakao loptu, ali na usporenom snimku se videlo da je penal. Vilijams je tu situaciju odigrao vrlo dobro. Imao je dobro ubrzanje i izvukao je kontakt za penal, izdržao duel taman da uđe u šesnaesterac“.

Kritike na račun Solskjerovog Junajteda imao je i Robin van Persi, heroj poslednje šampionske krune na Old Trafordu.
“Uopšte nije bilo dobro, da budem iskren. Ne razumem kako možeš da imaš samo jedan šut u okvir gola i to s penala“, pita se holandski napadač i dodaje:
“U drugom poluvremenu Partizan je stvorio tri dobre šanse protiv Junajteda i, što se mene tiče, uopšte nisu izgledali dobro, moraju da ponude više“.

Van Persi traži od Junajtedovih napadača da pokažu više energije u protivničkom šesnaestercu, ali priznaje i da ga plaši to što ekipa konstantno tapka u mestu.
“Tim nikako ne napreduje. Želim da budu bolji i pobeđuju, da igraju dobar fudbal... Rašford jeste uneo živost u nastavku utakmice, ali nije ništa kreirao“.

Baš kao i Skols, veruje da je rezultat morao da bude ubedljiviji.
“Rezultat 1:0 protiv Partizana jeste dobar, ali napadači moraju više da pokažu, da naprave pritisak na protivničku odbranu, da nešto više izvuku. Te sitnice prave razliku, a mi ništa od toga nismo videli. Navijači to žele, nešto pozitivno, ne ovu sporu igru. Može da krene naopako, da ne uspeju, da ne iskoriste šanse, sve je to fudbal. Ali morate da pokažete više pozitivnih elemenata i da napadate“.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara