Skot Parker (©Reuters)
Skot Parker (©Reuters)

Skot Parker pred promocijom u Klub Brižu

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.12.22. | 20:19

Šampion Belgije užurbano radi na pronalaženju novog trenera

Klub Briž je na dobrom putu da pronađe novog trenera. Kako javljaju belgijski mediji, Skot Parker je na korak do potpisivanja ugovora sa aktuelnim prvakom Župile lige.

Pregovori dveju strana traju već nekoliko dana i koliko već sutra engleski stručnjak mogao bi da bude promovisan u novog trenera plavo-crnih, piše pouzdani HLN. Žuri se čelnicima Klub Briža, sledeće nedelje očekuje ih bitno gostovanje lideru Genku, zbog čega na Jan Brejdel stadionu žele da što pre postave novog menadžera.

Izabrane vesti

Parker nije bio favorit uprave kluba iz Briža, na vrhu liste bili su selektor Danske Kasper Hjulmand i Stiven Džerard, međutim, obojica su odbili poziv šampiona Belgije. Parker nije, jer od kraja avgusta je bez posla, a sa Klub Brižom imaće priliku da na proleće iskusi Ligu šampiona.

Engleski stručnjak je trenersku karijeru započeo 2017. godine u mlađim kategorijama Totenhema, da bi potom vodio Fulam i Bornmut. Oba tima uspeo je da uvede u Premijer ligu, ali ne i da ih u istoj stabilizuje. Štaviše, sa Bornmutom je uvodna četiri kola ove sezone dobio samo Aston Vilu, da bi potom doživljavao brodolome protiv Mančester Sitija (0:4), Arsenala (0:3) i Liverpula (0:9).

Podsetimo, Klub Briž je pre dva dana otpustio Karla Hefkensa. Belgijanac je letos promovisan u trenera prvog tima i mada je ekipu odveo u nokaut fazu Lige šampiona, platio je ceh slabim rezultatima u prvenstvu gde Klub Briž zaostaje za Genkom ogromnih 12 bodova.




tagovi

Skot ParkerKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara