Milan Škrinijar (©Reuters)
Milan Škrinijar (©Reuters)

Škrinijar odbio Inter, do leta odlučuje o sledećem koraku

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 01:01

Da li to znači da će PSŽ dobiti pojačanje za kojim toliko žudi?

Milan Škrinijar odbio je da potpiše novi ugovor sa Interom, mada nije još doneo konačnu odluku.

To je vest sa kojom je u javnost izašao dobro obavešteni transfer guru Đanluka di Marcio u smiraj pretposlednjeg radnog dana u sedmici. Slovački štoper odbio je Interov predlog za produžetak saradnje, ali kako se ističe, to ne znači da su automatski svi napori Nerazura pali u vodu.

Izabrane vesti

Italijanski Skaj je preko izvora bliskih Robertu Sistićiju, agentu Milana Škrinijara, rekao “ne“ Interu koji se poslednjih nedelja i meseci grčevito bori da zadrži stub odbrane.

Ponedeljak, 20.45: (1,30) Inter (6,00) Empoli (11,0)

Šta to dalje znači za Inter i Škrinijara? Suštinski, samo to da on neće potpisati ugovor do daljeg. Nije zatvorio vrata klubu koji ga je podigao do svetske klase, ali mu je potrebno još vremena da dobro razmotri sve opcije koje su pred njim, pre nego što donese konačnu odluku.

Inter će i dalje čekati svog štopera bez obzira na odričan odgovor, s tim da prostora za daje cenkanje oko visine plate nema. Klub smatra da je plata od 6.000.000 evra godišnje iliti 6.500.000 sa pripadajućim bonusima, sasvim dovoljno da se Slovak zadrži na stadionu Đuzepe Meaca. Škrinijar je od kluba tražio osam miliona, ali je ekspresno odbijen.

Razlog zašto je Škrinijar preko svojih agenata mogao da “izađe“ pred čelnike Intera i traži toliku platu nisu samo dobre igre, već i spremnost Pari Sen Žermena da mu zadovolji finansijske apetite. Iz Pariza su spremni da izdvoje 9.000.000 evra samo za platu, ali Škrinijar je navodno spreman da ostane i za manje u Interu, ako bi jaz bio sveden na minimum. Svakako, PSŽ je ekonomski daleko moćniji klub od Intera, koji nema ta sredstva da se takmiči sa francuskim gigantom.

Slovak je u Interu već pet i po godina. Dosad je odigrao 241 meč uz 11 golova. Kako mu ugovor ističe na leto, on može da pregovara sa drugim klubovima bez dozvole Intera, ali on navodno želi prvo da reši stvari u direktnoj komunikaciji sa vicešampionom Italije, pre nego što eventualno izabere transfer...


tagovi

Milan ŠkrinijarZimski prelazni rok 2023InterPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Inter
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara