Martin Škrtel Foto: Reuters
Martin Škrtel Foto: Reuters

Škrtel u penziji

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.01.21. | 12:04

Turski šampion zamenu za povređenog Slovaka našao u Leu Duarteu

Bašakšehir je sporazmuno raskinuo ugovor sa iskusnim defanzivcem Martinom Škrtelom (36) koji je pokidao Ahilovu tetivu tokom nedovnog meča turskog šampionata sa sa Kasimpašom (2:2).

Prema pisanju turskih i engleskih medija, Škrtel, kome je ugovor isticao s krajem sezone, pristao je da pre vremena napusti klub, pa sada razmišlja da završi karijeru.

Izabrane vesti

Bašakšehir je kao zamenu za iskusnog Slovaka već angažovao Lea Duartea koji je u Istanbul stigao na jednoipogodišnju pozajmicu iz Milana, uz mogućnost otkupa ugovora. Za godinu i po dana u timu Rosonera Brazilac je odigrao tek devet utakmica, računajući i samo 90 minuta ove sezone.

Na drugoj strani, Škrtel je u Bašakšehiru za godinu i po dana bio je jedan od defanzivnih stubova tima koji je u klub uneo jedini pehar šampiona Turske. Ove sezone je odigrao deset mečeva u Superligi, upisavši jednu asistenciju. Takođe je odigrao i pet mečeva u prvoj fazi Lige šampiona, uključujući i senzacionalnu pobedu Bašakšehira nad Mančester junajtedom (2:1) u novembru.

Slovački internacionalc je najdublji trag je ostavio u Liverpulu za koji je odigrao 320 utakmica i postigao 18 godlova u svim takmičenjima, od 2007. do 2016. godine. Po razlazu sa Redsima, tri sezone je nosio dres Fenerbahčea, da bi 2019. nakratko bio član Atlante. Pošto nije uspeo da se adaptira na novu sredinu, posle tri nedelje je zatražio je raskid ugovora i vratio se u Istanbul, ali u redove Bašakšehira.

Sad je vreme za kraj.




tagovi

Martin ŠkrtelBašakšehirLeo DuarteLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara