Škrtelu se smrklo, Kjeru svanulo - Atalanta konačno ima štopera za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.09.19. | 16:15

Danac kompletirao Atalantinu poslednju liniju za ovu sezonu

Atalanta je napravila veliki promašaj dovođenjem Martina Škrtela, s obzirom da iskusni Slovak nije bio u stanju da izdrži fizičke napore na treninzima, pa je usledio raskid ugovora dva dana pre kraja prelaznog roka. Uprava kluba iz Bergama ekspresno je reagovala i angažovala novog iskusnog defanzivca sa iskustvom na međunarodnoj sceni Simona Kjera.

Danac je stigao na Atleti Azuri kao pozajmljeni igrač Sevilje, a u Atalanti veruju da će im biti u velikoj pomoći u nastavku sezone, a pre svega u debitantskom učešću u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Kjer (30) ima iskustvo u evropskim takmičenjima, ali što je najvažnije za klub iz Bergama, dobro je upoznat i sa dešavanjima u italijanskom fudbalu, s obzirom da je tokom karijere nosio dres Palerma i Rome. Ipak, na početku sezone nije bio u prvom planu na stadionu Ramon Sančez Pishuan, pa je sačekao pravi trenutak da napusti klub sa kojim ima ugovor do leta 2021. godine.

Atalantaa je bila skromna u ovom prelaznom roku, gde je potrošila nešto manje od 35.000.000 evra, a najskuplje je plaćen Luis Murijel, koji je takođe stigao iz Sevilje za 15.000.000 evra. Kjer je nadomestio odlazak talentovanog Đanluke Manćinija, koji je otišao u Romu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara